ΚΟΣΜΟΣ

Ρόπαλα v Σφαιρών: Πώς θα αντιμετωπίζουν οι καθηγητές επίδοξους μακελάρηδες

Ρόπαλα v Σφαιρών: Πώς θα αντιμετωπίζουν οι καθηγητές επίδοξους μακελάρηδες
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ Pixabay

Την ώρα που το ντιμπέιτ σχετικά με την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ μαίνεται μετά το μακελειό του Πάρκλαντ, σχολείο στην Πενσυλβάνια εφοδίασε τους καθηγητές του με… ρόπαλα του μπέιζμπολ ώστε να είναι σε ετοιμότητα για μία τυχόν επίθεση.

Η διοίκηση του σχολείου Millcreek ανακοίνωσε την Τετάρτη 11 του μηνός πως σκοπεύει να δώσει στους 500 καθηγητές του μικρά ρόπαλα του μπέιζμπολ για να προστατεύουν τους μαθητές του σχολείου.

Σύμφωνα με το Mashable, ο επιστάτης του σχολείου δήλωσε σε τοπικό μέσο πως τα ρόπαλα είναι περίπου σαράντα εκατοστών (16 ίντσες) και αποτελούν την «έσχατη λύση». Πρόσθεσε πως είναι «μία δική μας επιλογή και κάτι που θέλουμε να γνωρίζει ο κόσμος».

Τα ρόπαλα δόθηκαν στους εκπαιδευτικούς μετά από μαθήματα σχετικά με το πώς θα πρέπει να κινηθούν σε περίπτωση επίθεσης. Ο επιστάτης ανέφερε στο New York Times, πως στην εποχή που βρισκόμαστε, δυστυχώς, χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν τα ρόπαλα για να προστατευτούν είτε οι ίδιοι είτε τα παιδιά. Πρόσθεσε πως παρόλα αυτά, είναι περισσότερο μία «συμβολική κίνηση».

Τα ρόπαλα θα βρίσκονται στις αίθουσες, αλλά κλειδωμένα ώστε να μην καταλήξουν σε λάθος χέρια.

Η είδηση δεν άργησε να προκαλέσει επικρίσεις, με τον κόσμο του Twitter να αντιδρά άμεσα, είτε θετικά προσκείμενος, είτε αρνητικά. Κυρίως αρνητικά.

«Σύμφωνα με τον Hall (σ.σ. ο επιστάτης του σχολείου), τα 16 ιντσών ρόπαλα δόθηκαν μετά από την εκπαίδευση των καθηγητών σχετικά με το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν σε τυχόν πυροβολισμούς. Τι στο καλό θα κάνουν με ένα τόσο μικρό ρόπαλο;».

«Τα ρόπαλα θα είναι κλειδωμένα μέσα στις τάξεις. Πώς βοηθάει αυτό σε περίπτωση πυροβολισμών; Ο δράστης θα περιμένει ώσπου ο καθηγητής να ξεκλειδώσει το ντουλάπι και να πάρει το ρόπαλο;».

«Φαίνεται πως όλοι θέλετε να εφοδιάσετε τους καθηγητές με οτιδήποτε άλλο εκτός από έναν βιώσιμο μισθό».

«Το μόνο πράγμα που μπορεί να σταματήσει τον κακό με το όπλο είναι ο καλός του σχολείου στην Πενσυλβάνια με ένα μικρό ρόπαλο στα χέρια».

«Ο επιστάτης λέει πως τα ρόπαλα είναι περισσότερο “συμβολικά”, αλλά αποτελούν ταυτοχρόνως και μία λύση. Θα ήθελα να μάθω πως θα γίνει αυτό με ένα ρόπαλο 16 ιντσών; Το σχολείο δεν μπορούσε να αγοράσει κανονικά ρόπαλα;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ