Διακοπές στην Κριμαία έκαναν τα παιδιά του Άσαντ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/SANA HANDOUT

Τα παιδιά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ επισκέφτηκαν ένα κάμπινγκ διακοπών στην Κριμαία το 2017, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, που επικαλείται σημερινή δήλωση Ρώσου βουλευτή.

Ο Άσαντ συναντήθηκε σήμερα, Κυριακή, με Ρώσους βουλευτές στην Δαμασκό, μετά τα χθεσινά πυραυλικά πλήγματα της Δύσης κατά συριακών στόχων.

Ο βουλευτής Ντμίτρι Σαμπλίν δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ότι σύμφωνα με τον Άσαντ τα παιδιά του, επισκέφτηκαν το κάμπινγκ διακοπών Αρτέκ στην Κριμαία το 2017.

Σημειώνεται πως η Ρωσία κατέλαβε την Κριμαία από την Ουκρανία το 2014, ενώ η κίνηση αυτή της Μόσχας, προκάλεσε την επιβολή αμερικανικών και ευρωπαϊκών κυρώσεων.

«Τα παιδιά μου ήταν στο Αρτέκ πέρσι. Μετά το ταξίδι αυτό, άρχισαν να κατανοούν καλύτερα την Ρωσία», είπε ο Άσαντ σύμφωνα με τον Σαμπλίν.

Ο πρόεδρος Άσαντ έχει δύο γιους και μία κόρη που γεννήθηκαν μεταξύ του 2001 και του 2004. Ο πρεσβευτής της Συρίας στην Μόσχα είχε δηλώσει το 2017 ότι τα παιδιά είχαν αρχίσει να μαθαίνουν την ρωσική γλώσσα. 

Διαβάστε επίσης