ΚΟΣΜΟΣ

Forbes: Κατάσκοποι κλέβουν όλες τις φωτογραφίες που «ανεβάζουμε» σε Facebook και Instagram

Forbes: Κατάσκοποι κλέβουν όλες τις φωτογραφίες που «ανεβάζουμε» σε Facebook και Instagram
Pixabay

Λίγες μόλις ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου «Cambridge Analytica», αναφορικά με τη χρήση των προσωπικών μας δεδομένων, μια νέα αποκάλυψη για τη χρήση των social media έρχεται να… ταράξει τα νερά της αλληλεπίδρασης μέσω διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το «Forbes» στην διαδικτυακή του έκδοση, πρώην Ισραηλινοί πράκτορες που βγήκαν στην ελεύθερη αγορά δημιούργησαν την εταιρία «Verint», που εξαγόρασε την «Terrogence», η οποία με τη σειρά της δημιούργησε το εργαλείο «Face-Int».

Πρόκειται για μια εφαρμογή που συλλέγει τις φωτογραφίες μας από το Facebook, το Twitter, το Instagram, το YouTube και κάθε ελεύθερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ούτως ώστε να φτιάξει ένα υπερ-εργαλείο αναγνώρισης προσώπων!

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι εταιρείες αυτές είναι αμφότερες, εδώ και πολλά χρόνια, συμβεβλημένες με την κυβέρνηση και τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ, με το τελευταίο τους συμβόλαιο να φτάνει τις 150.000 δολάρια το χρόνο.

Οι εταιρίες από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι το λογισμικό τους χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για τον εντοπισμό υπόπτων ως τρομοκρατών.

Ωστόσο, προκαλεί τρόμο και μόνο το γεγονός ότι κυβερνήσεις και μυστικές υπηρεσίες έχουν αποκτήσει τέτοιες δυνατότητες, τις οποίες τους τις έχουμε παραχωρήσει εμείς οι ίδιοι!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ