Υεμένη: Δεκάδες νεκροί σε γάμο από αεροπορική επίθεση
Φωτογραφία Αρχείου - Πηγή: REUTERS/Mohamed al-Sayaghi

Δραματική εξέλιξη είχε ένας γάμος στην Υεμένη. Αεροπορικές επιθέσεις του υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στρατιωτικού συνασπισμού έπληξε το χωριό που λάμβανε χώρα ο γάμος, σκοτώνοντας τουλάχιστον 20 από τα άτομα που συμμετείχαν σε αυτόν.

Ο επικεφαλής του νοσοκομείου Al Jumhouri στη Χατζάχ δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters πως το νοσοκομείο παρέλαβε 40 πτώματα, τα περισσότερα διαμελισμένα, και πως 46 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, περιλαμβανομένων 30 παιδιών, σε αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν μια γαμήλια συγκέντρωση.

Κάτοικοι και ιατρικές πηγές δήλωσαν στο Reuters πως 20 άνθρωποι που ήταν στο γαμήλιο γλέντι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 30 τραυματίστηκαν.

Εκπρόσωπος του υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμού δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Η υποστηριζόμενη από τη Δύση συμμαχία μάχεται εδώ και τρία χρόνια εναντίον του ένοπλου κινήματος Χούτι το οποίο ελέγχει την περιοχή και το μεγαλύτερο τμήμα της βόρειας Υεμένης.

Έχει εξαπολύσει χιλιάδες αεροπορικά πλήγματα σε μια εκστρατεία που έχει σκοπό να αποκαταστήσει τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση. Από τα πλήγματα έχουν σκοτωθεί «κατά λάθος» χιλιάδες άμαχοι σε νοσοκομεία, σχολεία και αγορές.

Το Al-Masirah, το τηλεοπτικό δίκτυο των Χούτι, ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter πως 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 55 τραυματίστηκαν.

Ο συνασπισμός λέει ότι δεν θέτει στο στόχαστρο πολίτες και έχει συστήσει διερευνητική επιτροπή για τα αεροπορικά πλήγματα που φέρεται να προκάλεσαν μαζικές απώλειες η οποία τις περισσότερες φορές απάλλαξε τον συνασπισμό από κάθε ευθύνη.

Από τον πόλεμο στην Υεμένη έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι, τουλάχιστον 2 εκατομμύρια άλλοι έχουν εκτοπιστεί ενώ η χώρα έχει οδηγηθεί στο χείλος του λιμού, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Διαβάστε επίσης