ΚΟΣΜΟΣ

Στις ΗΠΑ η Μέρκελ: Ο εμπορικός πόλεμος στην ατζέντα της συνάντησης με τον Τραμπ

Στις ΗΠΑ η Μέρκελ: Ο εμπορικός πόλεμος στην ατζέντα της συνάντησης με τον Τραμπ
REUTERS/Jonathan Ernst

Στην Ουάσιγκτον μεταβαίνει η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ αύριο, Παρασκευή, θεωρώντας αναπόφευκτο έναν εμπορικό πόλεμο Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Suedeutsche Zeitung επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους, η καγκελάριος δεν τρέφει ελπίδες ότι θα μπορέσει να εμποδίσει την επιβολή δασμών στα προϊόντα αλουμινίου και χάλυβα, η οποία έχει ανακοινωθεί από τις ΗΠΑ για την 1η Μαΐου.

«Πιθανότατα πρέπει να θεωρούμε ότι οι δασμοί θα επιβληθούν την 1η Μαΐου», τονίζει κυβερνητική πηγή στην SZ.

Η Μέρκελ αναχωρεί απόψε για τις ΗΠΑ, όπου αύριο θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, με το θέμα των δασμών να βρίσκεται στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης των συνομιλιών.

Η γερμανική κυβέρνηση, επισημαίνει η εφημερίδα, είναι διατεθειμένη ακόμη και να διαπραγματευτεί εκ νέου τους δασμούς σε ένα μεγαλύτερο πακέτο, στο οποίο θα ληφθούν υπ’ όψιν και τα γερμανικά συμφέροντα, κάτι για το οποίο εντός της ΕΕ υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Το Βερολίνο ωστόσο θεωρεί ότι προκειμένου να διεξαχθούν τέτοιες διαπραγματεύσεις, θα πρέπει οι ΗΠΑ να αναβάλουν επ’ αόριστον την επιβολή των δασμών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ