ΚΟΣΜΟΣ

Βαθιά συγκινημένος από τον θάνατο του μικρού Άλφι ο Πάπας Φραγκίσκος

Βαθιά συγκινημένος από τον θάνατο του μικρού Άλφι ο Πάπας Φραγκίσκος
REUTERS/Max Rossi

Στον θάνατο του μικρού 'Αλφι Έβανς, που έφυγε από την ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Μεγάλη Βρετανία, αναφέρθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος, με μήνυμά του που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Είμαι βαθιά συγκινημένος από τον θάνατο του μικρού 'Αλφι. Σήμερα προσεύχομαι κυρίως για τους γονείς του, την ώρα που ο Πατέρας Θεός τον υποδέχεται στην αγκαλιά του», έγραψε ο Αργεντινός ποντίφικας.

Τις περασμένες ημέρες ο Φραγκίσκος είχε εκφράσει ανοικτά την υποστήριξή του στον γονείς του μικρού, ενώ οι υπεύθυνοι καθολικού παιδιατρικού νοσοκομείου της Ρώμης είχαν δηλώσει έτοιμοι να του προσφέρουν κάθε δυνατή φροντίδα.

O μικρός Άλφι Έβανς, το μόλις 23 μηνών μωρό από τη Βρετανία, που νοσηλευόταν σε ημικωματώδη κατάσταση εδώ και πολλές εβδομάδες, πάσχοντας από μια σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια, έχασε την μάχη για τη ζωή.

Το μωρό, το οποίο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παίδων Alder Hey του Λίβερπουλ, πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου, πέντε μέρες αφότου διέκοψαν την μηχανική του υποστήριξη.

Την ώρα που ο μικρός Άλφι έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, οι γονείς του πάλευαν προκειμένου να πάρει την ιταλική υπηκοότητα, για να μεταφερθεί για θεραπεία στη Ρώμη, καθώς η βρετανική δικαιοσύνη είχε απορρίψει το αίτημα των γονιών του Άλφι να συνεχιστεί η θεραπευτική αγωγή που λάμβανε στη Βρετανία.

Τελικά του δόθηκε η ιταλική υπηκοότητα στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, ωστόσο δεν πρόλαβε να μεταφερθεί.

"Ο μονομάχος μου άφησε κάτω την ασπίδα του και άνοιξε τα φτερά του στις 02:30, μας ράγισε η καρδιά", έγραψε στο Facebook ο πατέρας του Τομ Έβανς.

"Το μικρό μας αγοράκι άνοιξε απόψε τα φτερά του (...) Σας ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξή σας", σημειώνει επίσης στο Facebook η μητέρα του Κέιτ Τζέιμς.

Ο Άλφι γεννήθηκε στις 9 Μαΐου 2016 και έπασχε από μια σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια. Νοσηλευόταν διασωληνωμένος από τον Δεκέμβριο του 2016 σε νοσοκομείο του Λίβερπουλ, όπου όμως οι γιατροί αποφάσισαν ότι δεν ήταν προς το συμφέρον του παιδιού να συνεχιστεί η θεραπευτική αγωγή.

Στη Ρώμη, το παιδιατρικό νοσοκομείο Μπαμπίνο Γκεσού είχε δηλώσει έτοιμο να νοσηλεύσει το παιδί.

Ο ίδιος ο πάπας Φραγκίσκος είχε ζητήσει πολλές φορές να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τη σωτηρία του Άλφι και δέχτηκε τον πατέρα του, Τομ Έβανς, σε μια ιδιωτική συνάντηση.

Όλα τα βρετανικά δικαστήρια στα οποία είχαν προσφύγει οι γονείς του παιδιού, είχαν αρνηθεί να επανεξετάσουν την υπόθεση. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέρριψε επίσης το αίτημά τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ