ΚΟΣΜΟΣ

Γνωστός φωτογράφος κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά την πριγκίπισσα της Σουηδίας

Γνωστός φωτογράφος κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά την πριγκίπισσα της Σουηδίας
REUTERS/Ints Kalnins

Ο άνδρας που βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης στην Σουηδική Ακαδημία, που απονέμει κάθε χρόνο το Νόμπελ Λογοτεχνίας, κατηγορείται τώρα ότι προσπάθησε να θωπεύσει τη διάδοχο του σουηδικού θρόνου…

Ο φωτογράφος Jean-Claude Arnault αρνείται, ωστόσο, πεισματικά ότι προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση. Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας μέσω της εφημερίδας Svenska Dagbladet, που επικαλείτο τρεις αυτόπτες μάρτυρες που ήταν μπροστά στο περιστατικό με την πριγκίπισσα Βικτώρια.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το περιστατικό έλαβε χώρα σε εκδήλωση της Σουηδικής Ακαδημίας το 2006.

Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα ότι μια βοηθός της πριγκίπισσας έσπρωξε με βία το χέρι του φωτογράφου.

«Η βοηθός της, ήταν πραγματικά εντυπωσιακό, κινήθηκε προς τα εμπρός και τον έσπρωξε με τη βία» είπε ένας εκ των μαρτύρων. Μέχρι στιγμής, η βασιλική οικογένεια δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό αλλά εξέδωσε μια γενική ανακοίνωση, μέσω της οποίας στηρίζει την καμπάνια #MeToo.

O Arnault, σύζυγος πρώην μέλους της Ακαδημίας, έχει βρεθεί αντιμέτωπος με πολλές κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση. Αρνείται, όμως, όλες τις κατηγορίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ