ΚΟΣΜΟΣ

«Ατρόμητες» Ιρανές, αψήφησαν την απαγόρευση και πήγαν στο γήπεδο

«Ατρόμητες» Ιρανές, αψήφησαν την απαγόρευση και πήγαν στο γήπεδο
twitter

Έναν πρωτότυπο τρόπο για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν από κοντά έναν αγώνα ποδοσφαίρου στο γήπεδο, στέλνοντας παράλληλα το δικό τους μήνυμα, σκαρφίστηκαν γυναίκες οπαδοί στο Ιράν: μεταμφιέστηκαν σε άντρες, φορώντας ψεύτικα γένια και μούσια.

Με αυτό τον τρόπο, οι γυναίκες αυτές αψήφησαν τις απαγορεύσεις που ισχύουν στη χώρα, και οι οποίες δεν επιτρέπουν στις γυναίκες να παραβρίσκονται σε αγώνες ποδοσφαίρου, αλλά και άλλων αθλημάτων.

Μάλιστα, οι φωτογραφίες τις οποίες ανέβασαν στα social media, στις οποίες φαίνονται να κάθονται στις εξέδρες του Azadi Stadium της Τεχεράνης, παρακολουθώντας την αγαπημένη τους ομάδα, έγιναν viral.

Εκπρόσωποι ακτιβιστικών οργανώσεων χαρακτήρισαν τις πέντε γυναίκες ατρόμητες, καθώς ρίσκαραν μέχρι και την ελευθερία τους, τονίζοντας ακόμα ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο βήμα για τη χώρα.

Σημειώνεται ότι η ομάδα τους Persepolis, στέφθηκε πρωταθλήτρια την Παρασκευή.

Η Ισλαμική Δημοκρατία έχει απαγορεύσει εδώ και καιρό στις γυναίκες να δίνουν το παρών σε αγώνες ποδοσφαίρου αλλά και άλλων αθλημάτων, κάτι που βασίζεται εν μέρει στη θεωρία ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να ακούν τους άνδρες να βρίζουν. Όσες τολμούν να παραβούν τον νόμο, κινδυνεύουν με φυλάκιση.

https://www.instagram.com/p/BiNDB1lht1h

ΔΗΜΟΦΙΛΗ