ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Πατριός βίαζε και κακοποιούσε τις ανήλικες θετές κόρες του

Κύπρος: Πατριός βίαζε και κακοποιούσε τις ανήλικες θετές κόρες του
Φωτογραφία αρχείου Pixabay

Ένας άνδρας από την Λάρνακα της Κύπρου κρίθηκε ένοχος τη Δευτέρα από το Κακουργιοδικείο για τον βιασμό της ανήλικης θετής κόρης του, καθώς την κακοποίηση της δεύτερης κόρης της συζύγου του. 

Σύμφωνα με τον «Πολίτη», οι κατηγορίες του βιασμού διαπράχθηκαν το 2000, σε διαφορετικές ημερομηνίες, και ενώ το θύμα ήταν περίπου στην ηλικία των 12 χρόνων. Ο κατηγορούμενος, από την επαρχία Λάρνακας, κατά τον επίδικο χρόνο ήταν 29 χρόνων.

Σήμερα είναι 47 χρόνων κι έχει πάρει διαζύγιο από τη μητέρα των δύο κοριτσιών, οι οποίες κατήγγειλαν τις υποθέσεις στην αστυνομία το 2016, όταν ενηλικιώθηκαν.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας κρίθηκε ένοχος, έπειτα από ακροαματική διαδικασία, σε τέσσερις κατηγορίες βιασμού, τέσσερις κατηγορίες διαφθοράς νεαρής γυναίκας κάτω των 13 χρόνων και σε κατηγορία άσεμνης επίθεσης. Οι πιο πάνω κατηγορίες αφορούν μονάχα τη μία από τις δύο κόρες της πρώην συζύγου του.

Επιπρόσθετα, όμως, κρίθηκε ένοχος και σε δύο κατηγορίες επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης, κατηγορίες που αφορούν και τις δύο ανήλικες κόρες της πρώην συζύγου του. Τα αδικήματα αυτά διαπράχθηκαν κατά το 1992, όταν οι κοπέλες ήταν σε ηλικία των 6-7 χρόνων. Όλα τα αδικήματα διαπράχθηκαν κυρίως στην οικία όπου διέμεναν ο κατηγορούμενος με την πρώην σύζυγό του και τις κόρες της, στη Λάρνακα, όταν η σύζυγος απουσίαζε από το σπίτι.

H δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών για προστασία της ταυτότητας των κοριτσιών. Εναντίον του 47χρονου κατηγορουμένου κατέθεσαν και τα δύο κορίτσια, οι οποίες κρίθηκαν αξιόπιστες από το Κακουργιοδικείο.

Μετά την καταδικαστική απόφαση, το Κακουργιοδικείο διέταξε όπως ο κατηγορούμενους παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές και όρισε την υπόθεση για αγορεύσεις για μετριασμό της ποινής στις 10 Μαΐου. Με βάση τον αριθμό των κατηγοριών που κρίθηκε ένοχος και τη σοβαρότητά τους, ο 47χρονος κινδυνεύει να καταδικαστεί σε πολυετή ποινή φυλάκισης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ