ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: 50 κροκόδειλοι κατασχέθηκαν στο αεροδρόμιο Χίθροου

Βρετανία: 50 κροκόδειλοι κατασχέθηκαν στο αεροδρόμιο Χίθροου
ukhomeoffice

Στην κατάσχεση 50 κροκοδείλων προχώρησαν οι βρετανικές Αρχές στο αεροδρόμιο Χίθροου, κρίνοντας πως οι συνθήκες μεταφοράς του παραβίαζαν τους σχετικούς κανονισμούς.

Οι κροκόδειλοι, η ηλικία των οποίων υπολογίζεται στο ένα έτος, έφθασαν με πτήση από τη Μαλαισία, κατά τη διάρκεια της οποίας πάλευαν μεταξύ τους, λόγω του περιορισμένου χώρου στον οποίο ήταν κλεισμένοι.

Οι 50 κροκόδειλοι ταξίδεψαν μέσα σε πέντε κουτιά που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά τους, στα οποία χωρούν μόλις τέσσερις, και όχι δέκα που είχαν στοιβαχθεί σε αυτή την περίπτωση.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των βρετανικών Αρχών, δεν είχε δοθεί η απαραίτητη σημασία στις συνθήκες μεταφοράς των ερπετών, ένα εκ των οποίων πέθανε. «Είναι απαράδεκτο να μεταφέρονται κατ αυτόν τον τρόπο ζώα», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως «θα κατάσχουμε οτιδήποτε δεν είναι σύμφωνο με τους κανόνες για το διεθνές εμπόριο ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση».

 101168507 homeofficecrocpic


Πηγή:ukhomeoffice

Τα άγρια ζώα είχαν προορισμό μια φάρμα στο Cambridgeshire, όπου θα εκτρέφονταν για το κρέας τους, όμως πλέον την τύχη τους ανέλαβαν ειδικοί που ασχολούνται με το διεθνές εμπόριο των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση.

Οι 49 κροκόδειλοι που επέζησαν από το μαρτυρικό ταξίδι πρόκειται να επαναπατριστούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ