ΚΟΣΜΟΣ

Δεν θα πάει στα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ ο Τραμπ

Δεν θα πάει στα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ ο Τραμπ
REUTERS/Aaron P. Bernstein

Παρότι ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δώσει το «παρών» στα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τελικά ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

Η αμερικανική αντιπροσωπεία στην εκδήλωση της 14ης Μαΐου θα αποτελείται από τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, τον γαμπρό του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ και την κόρη του, Ιβάνκα Τραμπ.

Εμφανίστηκαν οι πρώτες πινακίδες

Τουλάχιστον τρεις πινακίδες που γράφουν «Αμερικανική Πρεσβεία» έκαναν σήμερα την εμφάνισή τους σε δρόμους της Ιερουσαλήμ ενόψει των εγκαινίων της διπλωματικής αποστολής στην πόλη την ερχόμενη εβδομάδα, μετά και την αναγνώριση της πόλης ως πρωτεύουσα του Ισραήλ από τον πρόεδρο Τραμπ.

Σύμφωνα με το Reuters, οι πινακίδες, γραμμένες στα αγγλικά, τα εβραϊκά και τα αραβικά, τοποθετήθηκαν από εργάτες κοντά στην τοποθεσία όπου βρίσκεται το κτίριο του αμερικανικού προξενείου, στη νότια Ιερουσαλήμ, το οποίο θα στεγάσει την πρεσβεία όταν θα μετακομίσει επισήμως εκεί από το Τελ Αβίβ στις 14 Μαΐου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ τον περασμένο Δεκέμβριο, ανακοινώνοντας παράλληλα την πρόθεση των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στην πόλη από το Τελ Αβίβ που βρίσκεται σήμερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ