ΚΟΣΜΟΣ

Στις φλόγες λεωφορείο στο κέντρο της Ρώμης

Στις φλόγες λεωφορείο στο κέντρο της Ρώμης
twitter

Πανικός επικράτησε το πρωί της Τρίτης στο κέντρο της Ρώμης, όταν ένα λεωφορείο ξαφνικά τυλίχθηκε στις φλόγες. Μια γυναίκα που επέβαινε στο δημόσιο μέσο μεταφοράς, μεταφέρθηκε με ελαφρά εγκαύματα στο νοσοκομείο, αλλά η γενικότερη κατάσταση της υγείας της δεν προκαλεί ανησυχία.

Το περιστατικό σημειώθηκε στον κεντρικό δρόμο και ο τρόμος ήταν μεγάλος κυρίως λόγω του θορύβου που συνόδευε τη φωτιά κι έκανε τα τζάμια των κτιρίων της περιοχής να τρέμουν, σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται η corriere della Serra.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις, που έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά, ενώ για αρκετή ώρα ήταν αποκλεισμένη η περιοχή του κέντρου της ιταλικής πρωτεύουσας, γύρω από την πλατεία Μπαρμπερίνι, για προληπτικούς λόγους. Σύννεφο πυκνού μαύρου καπνού ήταν ορατό από πολλά κεντρικά σημεία της ιταλικής πρωτεύουσας και οι φλόγες επεκτάθηκαν σε διπλανό κτήριο. Η άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστών επέτρεψε να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα.

Όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης, καθοριστικά ήταν τα αντανακλαστικά του οδηγού του λεωφορείου, ο οποίος βοήθησε όλους τους επιβάτες να κατέβουν αμέσως.

Η φωτιά ξεκίνησε από το πίσω μέρος του λεωφορείου, από έκρηξη ελαστικού όμως οι φλόγες δεν άργησαν να τυλίξουν ολόκληρο το όχημα, ενώ παράλληλα ακούγονταν και διαδοχικές εκρήξεις για αρκετά λεπτά, οι οποίες προέρχονταν κυρίως από το ντεπόζιτο καυσίμων και από το μηχάνημα κλιματισμού.

Ολόκληρη η περιοχή είχε καλυφθεί από πυκνό μαύρο καπνό, ενώ στο σημείο έσπευσε και ο υπουργός Μεταφορών για να ενημερωθεί επί τόπου για το συμβάν, καθώς πρόκειται για το 12 λεωφορείο στο οποίο εκδηλώνεται φωτιά από τις αρχές της χρονιάς.

Το συγκεκριμένο λεωφορείο βρισκόταν σε λειτουργία εδώ και 15 χρόνια και , όπως τονίζει η ίδια η εταιρία των δημοτικών λεωφορείων της Ρώμης, η Atac, τους τελευταίους μήνες καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να μειωθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων, που οφείλονται στην παρωχημένη τεχνολογία των μέσων μεταφοράς της. Οικονομικές δυσκολίες (κυρίως το τεράστιο χρέους του δήμου)δεν επιτρέπουν, στην φάση αυτή, την αγορά μεγάλου αριθμό καινούριων λεωφορείων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ