ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν στο CNNi: Ανησυχώ για νέες κρίσεις στη Μέση Ανατολή

Ερντογάν στο CNNi: Ανησυχώ για νέες κρίσεις στη Μέση Ανατολή
REUTERS/Murad Sezer/File Photo

Ανησυχία για την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο CNNi.

«Δεν χρειαζόμαστε νέες κρίσεις στην περιοχή» είπε ο Ερντογάν, ισχυριζόμενος παράλληλα ότι η απόφαση του Τραμπ θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία.

«Αυτός είναι ο λόγος, που εμείς ως Τουρκία, θα πληγούμε…» εξήγησε ο Τούρκος πρόεδρος, λέγοντας, επίσης, ότι ενδεχόμενη αύξηση των τιμών του πετρελαίου μπορεί να πλήξει «βαθύτερα» οικονομικά ασθενέστερες χώρες.

Ερωτηθείς εάν ανησυχεί πως μπορεί να ξεσπάσει «γεωπολιτικός πόλεμος» μετά από την ανακοίνωση Τραμπ, ο Ερντογάν είπε: «Αυτό δεν είναι κάτι που θέλουμε να δούμε, φυσικά. Δεν θα περιμέναμε κάτι τέτοιο».

«Παρόλα αυτά, κατά τη γνώμη μου, οι ΗΠΑ θα χάσουν. Το Ιράν δεν πρόκειται ποτέ να συμβιβαστεί και θα τηρήσει τη συμφωνία μέχρι τέλους. Αυτό πιστεύω… Οι ΗΠΑ, όμως, θα χάσουν στο τέλος» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, που ισχυρίστηκε παράλληλα ότι ο Τραμπ θα έπρεπε να είχε σεβαστεί τη συμφωνία.

«Δεν είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι διεθνείς μηχανισμοί […] Εάν ένα έγγραφο φέρει την υπογραφή σου, πρέπει να το σέβεσαι αυτό» ανέφερε ο κ. Ερντογάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ