ΚΟΣΜΟΣ

Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας

Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας
REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι αεροσκάφη τους έριξαν φυλλάδια στη Γάζα, προειδοποιώντας τους Παλαιστίνιους να μην πλησιάσουν στον φράχτη ασφάλειας της κοινής συνοριακής γραμμής, αλλά και να μην εμπλακούν σε δραστηριότητες απειλητικές για την ζωή τους στη διάρκεια διαδηλώσεων.

Παράλληλα εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους για την προστασία της κυριαρχίας και της ασφάλειας του Ισραήλ.

Ο Ισραηλινοί έχουν προχωρήσει στην ανάπτυξη στρατιωτικών ενισχύσεων κατά μήκος της μεθορίου με τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και των συνόρων της Δυτικής Όχθης, καθώς αναμένεται κλιμάκωση των επεισοδίων κατά την αυριανή ημέρα (15η Μαΐου).

Πρόκειται για την ημέρα Μνήμης της Εξόδου των Παλαιστινίων, ενέργεια που προκλήθηκε από τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας του Ισραήλ, το 1948.

Η κατάσταση είναι ήδη τεταμένη στην Ιερουσαλήμ, καθώς σήμερα, Δευτέρα, εγκαινιάζεται η νέα πρεσβεία των ΗΠΑ εντός των εγκαταστάσεων του τοπικού αμερικανικού προξενείου.

12 τραυματίες σε νέες συγκρούσεις

Πάντως νέες συγκρούσεις ξέσπασαν το πρωί ανάμεσα σε Παλαιστινίους και ισραηλινούς στρατιώτες στη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν 12 άνθρωποι, σύμφωνα με τις αρχές της Γάζας.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν σε διάφορα σημεία σε κάποια απόσταση από τα σύνορα και μικρές ομάδες επιχείρησαν να πλησιάσουν με κίνδυνο της ζωής τους τον φράκτη ασφαλείας που φρουρείται αυστηρά από τον ισραηλινό στρατό, διαπίστωσαν οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ