Δημοσιογράφος του Al Jazeera που κατέγραφε τις φονικές συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας παρολίγον να πέσει θύμα ελεύθερου σκοπευτή, καθώς κατάφερε να αποφύγει την τελευταία στιγμή τα πυρά που ρίφθηκαν προς το μέρος της ιδίας και του συνεργείου της.

Διαβάστε επίσης

Βίντεο αποτυπώνει καρέ-καρέ την στιγμή που η δημοσιογράφος Hoda Abdel-Hamid σκύβει μπροστά στην κάμερά της για να αποφύγει τη σφαίρα του ελεύθερου σκοπευτή.

Λίγο αργότερα drone ρίχνουν από τον ουρανό καπνογόνα, με αποτέλεσμα το συνεργείο να πέσει στο έδαφος, αδυνατώντας να αναπνεύσει.

Η δημοσιογράφος, που φορούσε προστατευτικό κράνος και αλεξίσφαιρο γιλέκο, ανήρτησε βίντεο από τα δύο περιστατικά στον λογαριασμό της στο twitter. «Συνέβη και αυτό. Είμαι πολύ σίγουρη πως κορυφαίοι ελεύθεροι σκοπευτές γνωρίζουν τι και πού στοχεύουν», σημείωσε η ίδια στις αναρτήσεις της. 

«Η στόχευση των δημοσιογράφων δεν θα λύσει το πρόβλημα στη Γάζα», έγραψε ακόμη και προσέθεσε: «Αυτό συνέβη ενώ ήμασταν μακριά από τον φράχτη και κανείς γύρω μας δεν πετούσε πέτρες ή έκανε κάτι… ο κόσμος καθόταν και έβλεπε τι γινόταν από μακριά, ενώ προσπαθούσε να μείνει σε ασφαλές σημείο. Αλλά, δεν υπάρχει σημείο που να είσαι ασφαλής, ούτε κοντά στον φράχτη, ούτε μακριά απ΄αυτόν».

Η ανταποκρίτρια του Al Jazeera αναγκάστηκε να νοσηλευτεί μετά την περιπέτειά της, σύμφωνα με το κανάλι.


Διαβάστε επίσης

Γάζα: Νεκροί από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή μία έγκυος 9 μηνών και η 18 μηνών κόρη της

Παλαιστίνη: 15χρονος υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη από τον ισραηλινό στρατό

Νέες συγκρούσεις στη Γάζα: Νεκροί δύο Παλαιστίνιοι

Γάζα: Τρεις άνδρες της Χαμάς νεκροί από τους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς