ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο με οδηγίες επιβίωσης στη ζούγκλα προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις

Βίντεο με οδηγίες επιβίωσης στη ζούγκλα προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση βίντεο μιας νεαρής στην Καμπότζη, στο οποίο φαίνεται να δίνει συμβουλές επιβίωσης στην άγρια φύση τρώγοντας κρέας ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση.

Η Ah Lin Tuch εμφανίστηκε στο κανάλι της στο Youtube, να γδέρνει και να ψήνει στη φωτιά σαύρες, φίδια, αιλουροειδή κι άλλα άγρια ζώα της περιοχής, προσπαθώντας να «διδάξει» τους θεατές πώς να επιβιώσουν χωρίς εργαλεία επιβίωσης και προμήθειες στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη ζούγκλα της Καμπότζης.

Ωστόσο, αυτό που φάνηκε να μην έλαβε υπόψιν η νεαρή είναι πως πολλά από τα ζώα που έφαγε, ανήκουν σε προστατευόμενα από τη διεθνή νομοθεσία είδη.

Οι Αρχές της περιοχής εντόπισαν και συνέλαβαν τη γυναίκα μαζί με τον σύζυγό της. Η Tuch ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις της και υποστηρίζει πως δεν γνώριζε ότι τα ζώα που σκότωσε ανήκουν σε απειλούμενα είδη. Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, προμηθεύτηκε τα άγρια ζώα από τη μαύρη αγορά. Οι Αρχές ερευνούν το πώς και το πότε τα ζώα αυτά αιχμαλωτίστηκαν.

Ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Διαχείρισης και Προστασίας της Φύσης του υπουργείου Περιβάλλοντος της Καμπότζης, Chea Sam Arng, δήλωσε πως αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες στο ζευγάρι και ενημέρωσε ότι ανάμεσα στα ζώα που θανατώθηκαν, μόνο ένα ανήκει σε απειλούμενο με εξαφάνιση είδος.

ΠΡΟΣΟΧΗ ακολουθούν σκληρές εικόνες:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ