Τραμπ: Θα δούμε αν θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον Κιμ
Πηγή: REUTERS/KCNA handout via Reuters/File Photo

Ανοιχτά άφησε όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με την συνάντησή του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μετά τις τελευταίες απειλές της Πιονγιάνγκ.

Διαβάστε επίσης

«Θα πρέπει να δούμε εάν θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος με τη Βόρεια Κορέα» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, και συμπλήρωσε: «Θα επιμείνω στην αποπυρηνικοποίηση της κορεατικές χερσονήσου».

Ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους στο Οβάλ γραφείο, ο Τραμπι ξεκαθάρισε ότι «δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση».

«Ελπίζει» ο Λευκός Οίκος 

Νωρίτερα σήμερα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου τόνισε ότι η κυβέρνηση διατηρεί την ελπίδα πως η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί, παρά τις απειλές.

«Διατηρούμε πάντα την ελπίδα ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί και ενεργούμε σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά την ίδια στιγμή έχουμε συνείδηση του γεγονότος πως μπορεί να είναι δύσκολες συνομιλίες», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Η Βόρεια Κορέα απείλησε νωρίτερα να ακυρώσει τη σύνοδο κορυφής, αν η Ουάσιγκτον επιδιώξει να την εξαναγκάσει να αποκηρύξει μονομερώς το πυρηνικό οπλοστάσιό της.

«Όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος επανειλημμένως, είμαστε έτοιμοι για αυτή τη συνάντηση και, αν γίνει, θα είναι πολύ καλά, αν όχι, θα δούμε», επέμεινε η Σάρα Σάντερς η οποία υποσχέθηκε πως, αν δεν υπάρξει κάποιος συμβιβασμός με την Πιονγιάνγκ, «θα συνεχιστεί η τρέχουσα εκστρατεία άσκησης μέγιστης πίεσης».

Εξάλλου, η Πιονγιάνγκ ακύρωσε μια συνάντηση υψηλού επιπέδου με τη Νότια Κορέα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ετήσια στρατιωτικά γυμνάσια που διεξάγονται αυτές τις ημέρες από τη Σεούλ και την Ουάσιγκτον.

«Ο πρόεδρος είναι ο πλέον σταθερός διαπραγματευτής που υπάρχει. Είναι έτοιμος να ακολουθήσει αυτή τη διαδικασία, η ομάδα του είναι έτοιμη να ακολουθήσει αυτή τη διαδικασία. Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο σε αυτού του τύπου τις επιχειρήσεις», εκτίμησε η Σάντερς.

Η απειλή να ακυρωθεί η ιστορική σύνοδος κορυφής, που προβλέπεται να διεξαχθεί στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη, είναι μια εντυπωσιακή επιστροφή στην παραδοσιακή ρητορική της Βόρειας Κορέας έπειτα από μήνες διπλωματικής προσέγγισης για τη χερσόνησο.

 

 


Διαβάστε επίσης

Ο Τραμπ «γρονθοκοπεί» τη Μέρκελ: Το ανατρεπτικό έκθεμα στο «Μαντάμ Τισό» του Βερολίνου

Τουρκία: Αυξάνονται οι δασμοί σε αμερικανικά προϊόντα, συνεχίζεται η πτώση της λίρας

Λονδίνο: Οι τρομοκράτες αντιμετωπίζονται με σκληρότητα και δύναμη, τονίζει ο Τραμπ

Φράτσερ: Η παρέμβαση του ΔΝΤ είναι απαραίτητη στην κρίση της τουρκικής λίρας