ΚΟΣΜΟΣ

Σαλβίνι: «Δεν θα είμαι πρωθυπουργός ούτε εγώ ούτε και ο Ντι Μάιο»

Σαλβίνι: «Δεν θα είμαι πρωθυπουργός ούτε εγώ ούτε και ο Ντι Μάιο»
REUTERS/Stringer

Στην πορεία των διαπραγματεύσεών του με το κίνημα Πέντε Αστέρων αναφέρθηκε ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

«Ψάχνουμε τον καταλληλότερο άνθρωπο για την θέση αυτή. Δεν θα αναλάβουμε την πρωθυπουργία ούτε εγώ και ούτε ο Ντι Μάιο», δήλωσε ο Σαλβίνι και εξήγησε ότι «όποιος και να είναι ο άνθρωπος αυτός, θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οριστικοποίηση του προγράμματος και ίσως, μπορεί να το έχει ήδη κάνει».

«Την Δευτέρα ή θα ολοκληρωθούν όλα, ή θα σημαίνει ότι κάναμε τεράστια δουλειά, μέσα σε πολύ λίγο χρόνο, για την οποία κάποιοι θα μας είναι ούτως ή άλλως ευγνώμονες», πρόσθεσε ο γραμματέας της Λέγκα. Μιλώντας σε συγκέντρωση στην πόλη Αόστα της βορειοδυτικής Ιταλίας, είπε επίσης ότι «είναι εκ φύσεως αισιόδοξος, αλλά συγχρόνως, είναι άνθρωπος που χαρακτηρίζεται και από ρεαλισμό».

Ο Ματέο Σαλβίνι κάλεσε κάποιους συμμάχους (με αναφορά στην κεντροδεξιά) να μην προχωρούν σε αρνητικά σχόλια σχετικά με την διαπραγμάτευση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, από την στιγμή που δεν γνωρίζουν το περιεχόμενό της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ