ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μαραντόνα χορεύει σε προεκλογική εκδήλωση του Μαδούρο και δηλώνει «στρατιώτης» του

Ο Μαραντόνα χορεύει σε προεκλογική εκδήλωση του Μαδούρο και δηλώνει «στρατιώτης» του
Reuters

Δύο νέους συμμάχους στα πρόσωπα των Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Ντιέγκο Μαραντόνα βρήκε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος διεκδικεί ακόμη μία θητεία στον προεδρικό θώκο στις εκλογές της Κυριακής.  

Οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής έχουν ασκήσει σφοδρή κριτική στον Μαδούρο, ο οποίος, όπως φαίνεται, θα παραμείνει επικεφαλής του κράτους για ακόμη μία εξαετία.

Οι επικριτές του κατηγορούν τον Μαδούρο ότι θα εξασφαλίσει την επανεκλογή λόγω της απαγόρευσης στους δύο μεγαλύτερους πολιτικούς αντιπάλους του να θέσουν υποψηφιότητα.

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ έχει απειλήσει να επιβάλει επιπλέον οικονομικές κυρώσεις στη Βενεζουέλα και κάλεσε τις χώρες της Λατινικής Αμερικής να αποκλείσουν αξιωματούχους της από το οικονομικό τους σύστημα και να ακυρώσουν τις ταξιδιωτικές τους βίζες.

Ο Μαδούρο επιχειρεί να νομιμοποιήσει την πολιτική του με την επανεκλογή και δέχεται με ιδιαίτερη χαρά οποιαδήποτε στήριξη λαμβάνει από το εξωτερικό. Την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε μήνυμα υπέρ του Μαδούρο.

«Πιστεύω ότι θα νικήσεις», είπε ο Τούρκος πρόεδρος στον Μαδούρο, ο οποίος του απάντησε πως «οι πολίτες της Βενεζουέλας την Κυριακή θα δώσουν ένα μάθημα δημοκρατίας και ελευθερίας στον κόσμο».

Στην ίδια εκδήλωση έδωσε το παρόν ο πρώην αστέρας των γηπέδων, Ντιέγκο Μαραντόνα. Έκανε έκπληξη στους συγκεντρωμένους και χόρεψε σε λάτιν ρυθμούς, κουνώντας τη σημαία της Βενεζουέλας.

Ο «Ντιεγκίτο», που χαρακτήρισε τον εαυτό του «στρατιώτη» του Μαδούρο, ήταν φίλος του πρώην προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, και του Κουβανού προέδρου Φιντέλ Κάστρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ