ΚΟΣΜΟΣ

Reuters: Συγκλονισμένο το ελληνικό χωριό του δράστη του Τέξας

Reuters: Συγκλονισμένο το ελληνικό χωριό του δράστη του Τέξας
REUTERS/Trish Badger

Συγκλονισμένη από την είδηση του μακελειού στο σχολείο στο Τέξας με δράστη τον 17χρονο Δημήτρη Παγουρτζή είναι η τοπική κοινότητα του χωριού του πατέρα του νεαρού. 

Ως «ήσυχους και φιλειρηνικούς ανθρώπους» που ποτέ δεν έδωσαν αφορμή για άσχημα σχόλια περιγράφουν στο Reuters την οικογένεια του 17χρονου Δημήτρη Παγουρτζή, συγχωριανοί του πατέρα του δράστη από τη Μαγουλίτσα Καρδίτσας.

Την Παρασκευή, ο 17χρονος Δημήτριος Παγουρτζής, μπήκε στην τάξη του στο σχολείο όπου φοιτούσε, στη Σάντα Φε, πυροβόλησε και σκότωσε εννιά συμμαθητές του κι έναν εκπαιδευτικό, ενώ τραυμάτισε άλλους δέκα μαθητές. Το Reuters αναφέρει ότι οι συμμαθητές του τον περιγράφουν ως ήσυχο και μοναχικό.

«Δεν έχουμε λόγια. Δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο», λέει ο Κώστας Σπανός πρόεδρος της κοινότητας Μαγουλίτσας στο πρακτορείο ειδήσεων.

O πατέρας του 17χρονου μετανάστευσε στις ΗΠΑ σε νεαρή ηλικία, αλλά επισκέπτεται ακόμα το χωριό, μια φορά το καλοκαίρι, σημείωσε ένας κάτοικος. Η οικογένεια ήταν «φιλήσυχοι άνθρωποι, επικεντρωμένοι στη δουλειά» επισήμανε ο ίδιος. «Δεν δημιούργησε ποτέ προβλήματα», ανέφερε για τον πατέρα.

Ο 17χρονος σπάνια επισκεπτόταν το χωριό. Oι ντόπιοι θυμούνται ότι τον είδαν πριν από ένα ή δύο καλοκαίρια, χωρίς να παρατηρήσουν κάτι παράξενο στην συμπεριφορά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ