ΚΟΣΜΟΣ

Εσωκομματικό δημοψήφισμα θα κρίνει την τύχη του Πάμπλο Ιγκλέσιας και της συντρόφου του

Εσωκομματικό δημοψήφισμα θα κρίνει την τύχη του Πάμπλο Ιγκλέσιας και της συντρόφου του
REUTERS / ANDREA COMAS

Στην κρίση του κόμματος έθεσαν την τύχη τους οι Πάμπλο Ιγκλέσιας και Ιρένε Μοντέρο των Podemos, μετά το σάλο που προκλήθηκε από την αγορά από το ζευγάρι ενός σαλέ αξίας 540.000 ευρώ, με δάνειο που θα αποπληρωθεί σε 30 χρόνια.

Μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, το ζευγάρι στην πολιτική, αλλά και στη ζωή, πήρε την εν λόγω απόφαση, την οποία ανακοίνωσαν το Σάββατο το βράδυ.

Οι βουλευτές του κόμματος θα αποφασίσουν αν ο Ιγκλέσιας, γενικός γραμματέας του κόμματος και η Μοντέρο, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος, θα παραμείνουν στα αξιώματά τους. «Αν μας πείτε να παραιτηθούμε θα παραιτηθούμε» διεμήνυσε ο επικεφαλής των Podemos.

Όπως είπαν οι ίδιοι, μάλιστα δεν περίμεναν η κίνησή τους αυτή να προκαλέσει τέτοιες αντιδράσεις.

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν πίστευα ότι αυτό θα οδηγούσε σε τέτοια δημόσια συζήτηση ή ότι θα λάβαινε τέτοιες διαστάσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιγκλέσιας σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε: «Αλλά θεωρώ ότι όταν αμφισβητείται η αξιοπιστία ενός πολιτικού ηγέτη, πρέπει να το αντιμετωπίζει και όχι να κρύβεται».

Από την πλευρά της η Μοντέρο δήλωσε ότι η ίδια και ο σύντροφός της ήξεραν με τι έρχονταν αντιμέτωποι όταν μπήκαν στην πολιτική, ωστόσο πρόσθεσε ότι τις τελευταίες μέρες έχασαν την ιδιωτικότητά τους, κάτι το οποίο δεν εύχεται σε κανέναν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ