ΚΟΣΜΟΣ

H διαφήμιση με τον μικρό που ζητά από ηγέτες να σταματήσει ο πόλεμος έγινε viral

H διαφήμιση με τον μικρό που ζητά από ηγέτες να σταματήσει ο πόλεμος έγινε viral
YouTube

Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες μία διαφήμιση κινητής τηλεφωνίας, στην οποία ένας ανήλικος μουσουλμάνος συνομιλεί με ηγέτες κρατών, από τους οποίος ζητά να σταματήσουν την κρίση στον αραβικό κόσμο.

Η συγκεκριμένη διαφήμιση έχει πολλά πολιτικά μηνύματα, καθώς γίνεται αναφορά και στην Ιερουσαλήμ, η οποία αποκαλείται πρωτεύουσα της Παλαιστίνης.

Πιο συγκεκριμένα, ο μικρός μουσουλμάνος προσκαλεί τους ηγέτες στο ιφταρ τους, το γεύμα τους δηλαδή, το οποίο όπως λέει θα γίνει στην Ιερουσαλήμ, την πρωτεύουσα της Παλαιστίνης.

Στο βίντεο φαίνονται ακόμα πλάνα με μετανάστες που προσπαθούν να βρουν δρόμο διαφυγής με οποιοδήποτε τρόπο, είτε μέσω της θάλασσας είτε από τα ποτάμια, προκειμένου να βρουν καλύτερες συνθήκες ζωής. Την ίδια ώρα το σπίτι του μικρού έχει γίνει συντρίμμια.

Στη συνέχεια ο μικρός απελευθερώνει από τις φυλακές ένα κοριτσάκι που μοιάζει με την Αχέντ Ταμίμι, την νεαρή Παλαιστίνια που βρίσκεται σε ισραηλινές φυλακές.

Μέσα σε μια εβδομάδα το βίντεο συγκέντρωσε 6,5 εκατ views στο YouTube.



Δεν πρόκειται για τη πρώτη διαφήμιση της εταιρείας τηλεφωνίας Zain, η οποία με 47 εκατομμύρια χρήστες, σε Μέση Ανατολή και Νότια Αμερική, είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεφωνίας παγκοσμίως.

Στην αρχή των περσινών εορτασμών για το Ραμαζάνι, κυκλοφόρησε διαφήμιση στην οποία ζητούσε από τους μουσουλμάνους να αντιμετωπίσουν τους εχθρούς τους ειρηνικά, όχι με πόλεμο, στέλνοντας μήνυμα κατά της τρομοκρατίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ