ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο τέταρτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στο φεγγάρι

Πέθανε ο τέταρτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στο φεγγάρι
REUTERS/Stringer/File Photo

Πέθανε, σε ηλικία 86 ετών αστροναύτης Άλαν Μπιν, ο τέταρτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στο φεγγάρι και το τελευταίο εν ζωή μέλος του πληρώματος του Apollo 12, όπως ανακοινώθηκε από την οικογένειά του και τη NASA.

«Ο Άλαν ήταν ο δυνατότερος και ο πιο ευγενικός άνθρωπος που γνώρισα», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η σύζυγός του, Λέσλι Μπιν. «Ήταν ο άνδρας της ζωής μου, και μου λείπει πολύ», σημειώνει.

Σύμφωνα με την ίδια, ο αστροναύτης έφυγε από τη ζωή ήρεμα, περιτριγυρισμένος από άτομα που αγαπούσε.

Ο Άλαν Μπιν αρρώστησε πριν από δύο εβδομάδες, σε ένα ταξίδι του στην Ιντιάνα, όπως έγινε γνωστό.

2018 05 26T194903Z 683621529 RC14D813DF10 RTRMADP 3 PEOPLE ALAN BEAN

REUTERS/Stringer/File Photo

Γεννημένος στις 15 Μαρτίου του 1932, στο Τέξας, ο Μπιν ήταν πιλότος δοκιμών του αμερικανικού Ναυτικού, όταν η NASA τον επέλεξε με άλλα 13 άτομα, τον Οκτώβριο του 1963 για ενταχθεί στην ομάδα των αστροναυτών της διαστημικής υπηρεσίας.

Η πρώτη του αποστολή στο διάστημα ήταν τον Νοέμβριο του 1969, ως ένας από τα μέλη του πληρώματος του Apollo 12, τη δεύτερη επανδρωμένη αποστολή που προσεδαφίστηκε στη Σελήνη.

Το 1973 έκανε την δεύτερη και τελευταία του πτήση στο διάστημα με την αποστολή Skylab 3, την δεύτερη επανδρωμένη αποστολή προς τον διαστημικό σταθμό Skylab.

Έπειτα από τη συνταξιοδότησή του, το 1981, αφοσιώθηκε στη ζωγραφική. Μέσω αυτής αποτύπωνε εικόνες σχετικές με το διάστημα και τις δικές του προσωπικές εμπειρίες καθώς και των συνταξιδιωτών του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ