ΚΟΣΜΟΣ

Οι απαντήσεις σε όλα τα σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τον «Σπάιντερμαν» των Παρισίων!

Οι απαντήσεις σε όλα τα σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τον «Σπάιντερμαν» των Παρισίων!
CNNi

Είναι η εικόνα που έχει μονοπωλήσει τα πρωτοσέλιδα των τελευταίων ημερών: Ένα μικρό παιδί κρέμεται από το μπαλκόνι του πέμπτου ορόφου πολυκατοικίας στο Παρίσι και ένας άντρας – άγνωστός του, όπως θα αποδειχθεί αργότερα –  σκαρφαλώνει στην πολυκατοικία όσο πιο γρήγορα μπορεί για να το σώσει.

Είναι πολλά τα στοιχεία που συγκεντρώνονται σε μία και μόνο εικόνα και το CNNi επιχειρεί να απαντήσει σε όλα τα σημαντικά ερωτήματα που προκύπτουν.

Γιατί κρέμεται το παιδί από το μπαλκόνι;

Ο 4χρονος ήταν στο σπίτι με τον πατέρα του όταν συνέβη το περιστατικό. Ο μπαμπάς του τον άφησε μόνο και ο μικρός αποφάσισε να βγει στο μπαλκόνι. Γείτονες είπαν στο CNNi πως το παιδί είχε πέσει από το μπαλκόνι του ακριβώς από πάνω ορόφου – συγκεκριμένα, έπεσε από τον έκτο όροφο – αλλά κατάφερε, κάπως, να κρατηθεί από τα κάγκελα καθώς έπεφτε.

Γιατί δεν βοηθά το παιδί ο άντρας που είναι στο μπαλκόνι;

Ο άντρας που φαίνεται στη φωτογραφία είναι στο διπλανό διαμέρισμα απ΄αυτό που έχει πέσει το παιδί. Το όνομά του είναι Florian. Προσπάθησε να πιάσει το παιδί μέσα από το κενό των δύο διαμερισμάτων, αλλά φοβήθηκε πως αν το τραβούσε κινδύνευε να πέσει από τα χέρια του.

«Ήθελα να είμαι προσεκτικός πάνω απ΄όλα και σίγουρα δεν ήθελα να ρισκάρω τη ζωή του παιδιού», είπε. Ο ίδιος σημείωσε πως έλεγε στο παιδί να τον πλησιάσει όσο μπορεί. «Ήταν πάρα πολύ θαρραλέος».

Ποιος είναι ο ήρωας που σκαρφαλώνει στο κτήριο;

Ο Μαμουντού Γκασάμα, ένας 22χρονος μετανάστης από το Μάλι ήταν στη γειτονιά, όπου έλαβε χώρα το περιστατικό, για να δει έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Ξαφνικά, είδε κόσμο να συγκεντρώνεται έξω από το κτήριο.

Και ενώ οι άλλοι απλώς παρακολουθούσαν, αποφάσισε να λάβει δράση. Ξεκίνησε να σκαρφαλώνει στην πολυκατοικία, έφτασε το παιδί, το έπιασε από το χέρι και το έσωσε. Του πήρε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα για να ανέβει, κάτι που του προσέδωσε το ψευδώνυμο «Σάιντερμαν».

«Δεν το σκέφτηκα, σκαρφάλωσα και με βοήθησε ο Θεός», είπε στον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος τον υποδέχθηκε στο Μέγαρο των Ηλυσίων και του έδωσε την γαλλική υπηκοότητα, αλλά και μία δουλειά στην Πυροσβεστική.

Πού ήταν ο πατέρας του μικρού;

Είχε βγει για ψώνια, όπως είπε ο Γάλλος εισαγγελέας, Φρανσούα Μολίνς, σε τηλεοπτική συνέντευξή του. Άργησε να επιστρέψει σπίτι καθώς έπαιζε το παιχνίδι «Pokemon Go» στο κινητό του.

Ο πατέρας του 4χρονου είναι καταρρακωμένος για τις συνέπειες των πράξεών του και είναι αντιμέτωπος με διετή ποινή φυλάκισης για παραμέληση των γονικών του καθηκόντων. Η δίκη του θα γίνει τον Σεπτέμβριο.

Ο μικρός δόθηκε στις κοινωνικές υπηρεσίες μέχρι να λυθεί το ζήτημα με τον πατέρα του, αλλά πλέον οι δυό τους είναι και πάλι μαζί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ