ΚΟΣΜΟΣ

Bίντεο του μακελάρη του Πάρκλαντ: «Θέλω να σκοτώσω είκοσι άτομα»

Bίντεο του μακελάρη του Πάρκλαντ: «Θέλω να σκοτώσω είκοσι άτομα»
EPA/MIKE STOCKER / POOL/ Φωτογραφία αρχείου

Βίντεο που βρέθηκαν στο κινητό του δράστη της επίθεσης στο λύκειο του Πάρκλαντ στη Φλόριντα απεικονίζουν τον 19χρονο να περιγράφει τα σχέδια του πριν την τραγική επίθεση που κόστισε τις ζωές 17 ατόμων (14 μαθητών και 3 υπαλλήλων του σχολείου) και οδήγησε στον τραυματισμό άλλων τόσων.

Σε ένα από βίντεο, που καταγράφηκαν μερικές ώρες πριν την επίθεση ο Νίκολας Κρούζ περιγράφει πως σκοπεύει να διεξάγει την επίθεσή του, γελάει και κάνει ανατριχιαστικές δηλώσεις.

«Γειά σας. Με λένε Νικ και θα είμαι ο επόμενος ένοπλος δράστης επίθεσης σε σχολείο για το 2018,» δηλώνει ο Κρουζ σε βίντεο που δημοσιεύτηκε.

Κάνει ακόμα δηλώσεις όπως, «θα πεθάνετε όλοι» και «όλοι σας θα ξέρετε ποιος είμαι», ενώ επιδεικνύει το φονικό όπλο τύπου AR-15 και δηλώνει ότι στόχος του ήταν να σκοτώσει τουλάχιστον 20 άτομα.

Οι αρχές θεωρούν ότι τα βίντεο πιθανώς διασαφηνίσουν τα κίνητρα του δράστη ο οποίος στο βίντεο αναφέρει ότι οι συμμαθητές του τον θεωρούν «ηλίθιο» και εξομολογούμενος την αγάπη του για μία κοπέλα που αναφέρει με το μικρό της όνομα, λέγοντας ότι ελπίζει να την δει «στην επόμενη ζωή».

Μετά την σύλληψή του ο Κρουζ ομολόγησε στις αρχές που τον συνέλαβαν. Τον Μάρτιο καταδικάστηκε σε 17 φόνους εκ προμελέτης και 17 απόπειρες φόνου πρώτου βαθμού. Σύμφωνα με το CNNi οι εισαγγελείς θα ζητήσουν την θανατική ποινή για τον Κρουζ. Σε περίπτωση που το δικαστήριο δεχτεί την προτεινόμενη ποινή ο Κρουζ θα είναι ο νεότερος καταδικαστέος σε θάνατο στην πολιτεία της Φλόριντα.

Η επίθεση στο Πάρκλαντ πρόκειται για το δεύτερο χειρότερο περιστατικό σε δημόσιο σχολείο των ΗΠΑ από πλευράς θανάτων, μετά το φονικό στο σχολείο Sandy Hook του Κονέκτικατ το 2012 που κόστισε τις ζωές 6 εκπαιδευτικών και 20 μαθητών πρώτης δημοτικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ