ΚΟΣΜΟΣ

Τούρκος υπουργός Άμυνας: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα

Τούρκος υπουργός Άμυνας: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα
EPA/STEPHANIE LECOCQ/φωτογραφία αρχείου

Για νέου τύπου «βυζαντινά παιχνίδια» που κάποιες χώρες επιχειρούν να παίξουν σε βάρος της Τουρκίας, μίλησε ο υπουργός Άμυνας της γείτονος, Νουρετίν Τζανικλί, προειδοποιώντας αυτές τις χώρες, χωρίς να τις κατονομάσει, ότι «λογαριάζουν λάθος».

Ο Τούρκος υπουργός, κατά την επίσκεψή του στη φρεγάτα TCG Giresun του πολεμικού ναυτικού, που βρίσκεται ανοικτά της Αττάλειας, κατέστησε σαφές πως «η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα και θα πράξει ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της, απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να τα “εξαφανίσουν”».

Απευθυνόμενος στους αξιωματικούς που υπηρετούν στη φρεγάτα είπε χαρακτηριστικά: «Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε, ο λαός δεν το επιτρέπει. Εσείς ως ήρωες ξέρω πως θα κάνετε αυτό που πρέπει. Όλοι θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της πατρίδας μας».

«Κανείς δεν πρέπει να κάνει λανθασμένους υπολογισμούς. Εμείς, όπως κάνουμε παντού στις θάλασσες και στα νερά μας, πρέπει να λαμβάνουμε τα μέτρα μας και το κάνουμε για να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από αυτά», τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ