ΚΟΣΜΟΣ

Το διάσημο «παγωμένο αγόρι» της Κίνας βρήκε επιτέλους στέγη

Το διάσημο «παγωμένο αγόρι» της Κίνας βρήκε επιτέλους στέγη
Φωτογραφία Αρχείου Pixabay

Σε έναν ανακαινισμένο κοιτώνα του σχολείου του θα διαμένει το γνωστό, όχι μόνο στην Κίνα, «παγωμένο αγόρι». Ο 8χρονος μαθητής της τρίτης δημοτικού Γουάνγκ Φουμάν έγινε διάσημος τον περασμένο Ιανουάριο όταν ανάρτησε στο Διαδίκτυο μία φωτογραφία του την ώρα που έμπαινε στην τάξη του φορώντας μόνο ένα λεπτό σακάκι, με καλυμμένα από το χιόνι τα μάτια, τα φρύδια, τα χείλη και τα μαλλιά, ενώ τα μάγουλά του ήταν κατακόκκινα.

Ο Γουάνγκ, παιδί εσωτερικών μεταναστών που δουλεύουν σε μεγάλη πόλη, ζει με την αδελφή του και τη γιαγιά του σε απομονωμένη αγροτική περιοχή. Κάθε μέρα είναι υποχρεωμένος με την αδελφή του να διασχίσουν 4 χλμ κατά μήκος ενός ορεινού μονοπατιού για να φθάσουν στο δημοτικό σχολείο Ζουανσανμπάο, σε υψόμετρο 2.850 μέτρων στην κομητεία Λουντιάν της επαρχίας Γιουνάν.

Ο Γουάνγκ δεν είναι το μοναδικό παιδί που αναγκάζεται να περπατήσει χιλιόμετρα για να πάει στο σχολείο όπου φοιτούν 141 μαθητές, πολλοί από τους οποίους ζουν σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων.

Από τον Ιανουάριο οι νομαρχιακές αρχές συγκέντρωσαν 800.000 γιουάν (περίπου 125.000 δολάρια) για να ανακαινίσουν σχολεία, όπως αυτό που πηγαίνει ο Γουάνγκ. Με τα χρήματα ανακαινίσθηκαν σχολικά κτίρια, κοιτώνες και τραπεζαρίες. Πλέον το σχολείο που πηγαίνει ο Γουάνγκ έχει Wi-Fi, καινούργιο φωτισμό, παράθυρα και πόρτες. Το πάτωμα επισκευάστηκε και οι τοίχοι ενισχύθηκαν για να αντέξουν σε περίπτωση σεισμού. Στους κοιτώνες επίσης έχουν εγκατασταθεί ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα.

Κίνα: 8χρονος περπάτησε 4 χιλιόμετρα στο πολικό ψύχος για να γράψει διαγώνισμα

Πολύ σύντομα ο Γουάνκ Φουμάν και η αδελφή του, η Φουμέι, θα μένουν στους κοιτώνες του σχολείου από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή. Στο σχολείο θα τους παρέχεται σίτιση, θέρμανση και ευχάριστη διαβίωση. Πλέον δεν θα χρειάζεται να περπατούν καθημερινά μέσα στο κρύο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ