ΚΟΣΜΟΣ

Παρέλαση για τα 72 χρόνια αβασίλευτης Δημοκρατίας στην Ιταλία

Παρέλαση για τα 72 χρόνια αβασίλευτης Δημοκρατίας στην Ιταλία

«Είναι η γιορτή όλων μας», δήλωσε ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, μετά την παρέλαση για τον εορτασμό των 72 χρόνων από την επιλογή, έπειτα από δημοψήφισμα, της αβασίλευτης Δημοκρατίας.

«Οι αξίες της δικαιοσύνης, της ισότητας, της ελευθερίας των ανθρώπων και του σεβασμού των δικαιωμάτων αποτελούν τις βάσεις της κοινωνίας μας αλλά και του ευρωπαϊκού οικοδομήματος», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Στην εξέδρα των επισήμων της παρέλασης, στην οδό Φόρι Ιμπεριάλι, ήταν παρών και ο γραμματέας της Λέγκα και νέος υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, με κονκάρδα φτιαγμένη με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας στο πέτο, και από κάτω καρφίτσα του κόμματός του.

«Ήδη σήμερα το απόγευμα θα πάω στο υπουργείο Εργασίας για να αρχίσω δουλειά. Νομίζω ότι μπορούμε πραγματικά να κάνουμε τη διαφορά», δήλωσε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο.

Ο δε ιδρυτής και επικεφαλής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επανέλαβε ότι η πολιτική του δύναμη δεν πρόκειται να στηρίξει τη νέα κυβέρνηση με ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο διότι «πρόκειται για ένα αντιφατικό σχήμα, το οποίο δεν επελέγη από τους πολίτες με την ψήφο τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ