ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στις ΗΠΑ από τη στάση εστιατορίου απέναντι σε παιδάκι χωρίς χέρια

Σάλος στις ΗΠΑ από τη στάση εστιατορίου απέναντι σε παιδάκι χωρίς χέρια
Φωτογραφία Αρχείου Pixabay

Σάλος έχει προκληθεί στις ΗΠΑ από τη στάση που τήρησε γνωστή αλυσίδα εστιατορίων απέναντι σε ένα παιδάκι που γεννήθηκε χωρίς τα άνω άκρα του. Η μητέρα του παιδιού κατηγορεί του ιθύνοντες για ρατσιστική αντιμετώπιση.

Οι υπεύθυνοι του εστιατορίου απαγόρευσαν στο παιδάκι, που χρησιμοποιεί τα πόδια του για να φάει, να καθίσει στο τραπέζι. Λόγος της απόφασής τους ήταν… οι «κανόνες υγιεινής», όπως καταγγέλλει η μητέρα του παιδιού, Alexis Bancroft.

Ο μικρός, όπως είπε η Bancroft, είχε πάει στην τουαλέτα για να πλύνει τα πόδια του πριν φάει, ωστόσο, ο διευθυντής του εστιατορίου δεν το πίστεψε σημειώνοντας πως δεν είδε κάτι τέτοιο.

«Ζητάτε από όλους τους πελάτες να πλύνουν τα χέρια τους πριν αρχίσουν να τρώνε; Υπάρχει διαφορά μεταξύ χεριών και ποδιών;», είπε η μητέρα του παιδιού στον υπεύθυνο, έντονα εκνευρισμένη.

Οι πελάτες του εστιατορίου έμειναν έκπληκτοι μπροστά στο περιστατικό και παρότι ο διευθυντής τελικώς δέχθηκε να κάτσει το παιδί, η Alexis Bancroft πήρε τον μικρό και έφυγαν. Το ίδιο έκανε και μία άλλη οικογένεια που εμφανίστηκε σοκαρισμένη από το περιστατικό.

Σε δημόσια δήλωσή του ο διευθυντής του εστιατορίου εξέφρασε τη συγνώμη του προς την οικογένεια και τόνισε πως θα επιχειρήσει να επικοινωνήσει με την μητέρα για να επιλυθεί και ουσιαστικά το ζήτημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ