ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Με απέλαση κινδυνεύει Τυνήσιος που είχε σώσει δύο παιδιά το 2015

Γαλλία: Με απέλαση κινδυνεύει Τυνήσιος που είχε σώσει δύο παιδιά το 2015
Pixabay

Ένας Τυνήσιος μετανάστης 25 ετών που το 2015 είχε σώσει δύο παιδιά από τις φλόγες κοντά στο Παρίσι  κινδυνεύει να απελαθεί, έγινε γνωστό από τη νομαρχία, η οποία ωστόσο ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να επανεξετάσει την υπόθεσή του, αφού δόθηκε η γαλλική υπηκοότητα σε έναν νεαρό Μαλινέζο για μια ανάλογη «ηρωική πράξη».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, ο νεαρός άνδρας έφτασε στη Γαλλία το 2013 έχοντας δίπλωμα πληροφορικής. Τον Απρίλιο του 2015 μαζί με δύο φίλους του βοήθησε δύο μικρά παιδιά που είχαν εγκλωβιστεί σε ένα διαμέρισμα στην κουζίνα του οποίου είχε ξεσπάσει πυρκαγιά, αφού άκουσε τις κραυγές της μητέρας τους.

Η διάσωση αυτή, αντίθετα με την πράξη του Μαμούντου Γκασάμα, του νεαρού Μαλινέζου μετανάστη που έλαβε τη γαλλική υπηκοότητα αφού έσωσε ένα παιδί στο Παρίσι, δεν βιντεοσκοπήθηκε.

Μάλιστα οι τρεις άνδρες έφυγαν διακριτικά από το σημείο του συμβάντος και η μητέρα των παιδιών απηύθυνε έκκληση για να τους βρει. Ο Πιέρ Μπαρός, ο δήμαρχος της περιοχής Ποντουάζ, όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό του απένειμε το μετάλλιο της πόλης στη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε λίγες εβδομάδες αργότερα.

Το 2017 ο δήμαρχος είχε απευθυνθεί στις αρχές ζητώντας τους να του δώσουν άδεια παραμονής, υπενθυμίζοντας το θάρρος που είχε επιδείξει.

Τότε η νομαρχία είχε απαντήσει ότι θα μπορούσε να του δοθεί προσωρινή άδεια παραμονής για «εξαιρετικούς λόγους», εξαιτίας των υπηρεσιών που είχε προσφέρει. Όμως τον Ιανουάριο η νομαρχία αρνήθηκε να του δώσει άδεια παραμονής και τον ενημέρωσε ότι πρέπει να φύγει από τη χώρα.

Η δικηγόρος του κατέθεσε προσφυγή, όμως «αν τον ελέγξουν αύριο, ενδέχεται να τεθεί υπό κράτηση και να απελαθεί», προειδοποίησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ