ΚΟΣΜΟΣ

Μπιλ Κλίντον: Δεν οφείλω συγγνώμη στη Λεβίνσκι

Μπιλ Κλίντον: Δεν οφείλω συγγνώμη στη Λεβίνσκι
AFP PHOTOEPA PHOTO AFP/-/jpr/sw

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον  υπερασπίστηκε την απόφασή του να παραμείνει στο Λευκό Οίκο μετά το σκάνδαλο της σχέσης του με την Μόνικα Λεβίνσκι, η οποία κατά την περίοδο του σκανδάλου δούλευε στον Λευκό Οίκο στα πλαίσια πρακτικής άσκησης, και δήλωσε ότι ποτέ δεν απολογήθηκε προσωπικά στην 44χρονη.

Στα πλαίσια του κινήματος #MeToo, η σχέση του πρώην προέδρου με την τότε 22χρονη έχει βρεθεί εκ νέου στο προσκήνιο, καθώς πολλοί κατακρίνουν εκ νέου τον Κλίντον, λέγοντας ότι εκμεταλλεύτηκε την θέση εξουσίας του στην προκειμένη περίπτωση.

Η ίδια η Λεβίνσκι δημοσίευσε ένα άρθρο στο Vanity Fair στο οποίο περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μετά το σκάνδαλο και ομολογεί ότι μετά από 20 χρόνια έχει ξεκινήσει να συνειδητοποιεί και η ίδια την ευάλωτη θέση στην οποία βρισκόταν.

Ο πρώην πρόεδρος δήλωσε ότι δεν θεωρεί ότι οφείλει να απολογηθεί προσωπικά στην Λεβίνσκι, υπενθυμίζοντας όμως ότι έχει απολογηθεί πολλές φορές δημοσίως. «Πολλά από τα γεγονότα έχουν παραληφθεί από την συγκεκριμένη ιστορία, εν μέρει διότι έχουν ενοχληθεί από το γεγονός ότι έχουν όλες αυτές οι σοβαρές κατηγορίες έναντι του νυν προέδρου και οι ψηφοφόροι του δεν φαίνεται να νοιάζονται,» δήλωσε το NBC αναφερόμενος στις κατηγορίες ενάντια στον πρόεδρο Τραμπ.

Σχετικά με την σχέση του με την Λεβίνσκι, ο πρώην πρόεδρος δήλωσε ότι «το θέμα αυτό διευθετήθηκε πριν 20 χρόνια. Δύο τρίτα του Αμερικανικού λαού πήραν το μέρος μου.»

Το 1998 ο Κλίντον είχε απολογηθεί δημοσίως για την σχέση του με την Λεβίνσκι, εξομολογούμενος ότι είχε «αμαρτήσει».

CNNi Bill Clinton says he 'did the right thing' during Lewinsky scandal, hasn't apologized to her

ΔΗΜΟΦΙΛΗ