ΚΟΣΜΟΣ

Σφοδροί βομβαρδισμοί των ΗΠΑ στη Σομαλία - Νεκροί 27 τζιχαντιστές της Αλ Σεμπάμπ

Σφοδροί βομβαρδισμοί των ΗΠΑ στη Σομαλία - Νεκροί 27 τζιχαντιστές της Αλ Σεμπάμπ
REUTERS/Feisal Omar/File Photo

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε τη Δευτέρα (4/6) ότι 27 μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ της Σομαλίας σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε στο πλαίσιο των επιχειρήσεών του εναντίον της.

Το πλήγμα εξαπολύθηκε το Σάββατο στη Σομαλιλάνδη, περίπου σαράντα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του λιμανιού Μποσάσο (βόρεια), ανέφερε ο αμερικάνικος στρατός στην ανακοίνωσή του, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για την επιχείρηση.

Κανένας άμαχος δεν σκοτώθηκε στην επιδρομή, κατά την ίδια πηγή.

«Τα αμερικανικά στρατεύματα θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν όλα τα μέτρα που έχουν εξουσιοδοτηθεί και θεωρούν προσήκοντα για να προστατεύουν τους Αμερικανούς πολίτες και να εξουδετερώνουν τις τρομοκρατικές απειλές», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Επρόκειτο για τη δεύτερη αεροπορική επιδρομή μέσα σε τρεις ημέρες και τη δωδέκατη από την αρχή της χρονιάς εναντίον μελών της οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ, η οποία προσπαθεί από το 2007 να ανατρέψει τη σομαλική κυβέρνηση, η οποία υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

Μέλη της οργάνωσης διαπράττουν συχνά επιθέσεις με οχήματα παγιδευμένα με εκρηκτικά εναντίον στρατιωτικών, κυβερνητικών και πολιτικών στόχων.

Η Σομαλιλάνδη ανακήρυξε την ανεξαρτησία της από τη Σομαλία το 1991. Δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα από καμιά χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ