ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη φωτιά σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Λονδίνο

Μεγάλη φωτιά σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Λονδίνο
REUTERS/Henry Nicholls

Τουλάχιστον 120 πυροσβέστες με περισσότερα από 20 πυροσβεστικά οχήματα έδωσαν μάχη για να σβήσουν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο του Λονδίνου, πολύ κοντά στην πρεσβεία της Γαλλίας και τα πολυκαταστήματα Harrods.

Η πυρκαγιά στο ξενοδοχείο πέντε αστέρων Mandarin Oriental Hotel, στη συνοικία Νάιτσμπριτζ, ξέσπασε στις 17:55 (ώρα Ελλάδας). Πυροσβέστες από το Τσέλσι, το Κένσινγκτον, το Χάμερσμιθ, το Μπάτερσι και άλλους πυροσβεστικούς σταθμούς έσπευσαν επί τόπου.

Όλοι οι δρόμοι γύρω από την περιοχή έκλεισαν, καθώς οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης προσπαθούσαν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Το κτίριο εκκενώθηκε, ενώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν προς το παρόν αδιευκρίνιστα.

Οι υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης «έχουν λάβει τουλάχιστον 35 κλήσεις για βοήθεια καθώς η τεράστια πυρκαγιά έχει δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα λόγω του πυκνού καπνού» στην περιοχή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Το ξενοδοχείο Mandarin Oriental έχει 12 ορόφους, 198 δωμάτια και σουίτες και σε αυτόφιλοξενούνται μεταξύ άλλων ένα γνωστό, πολυτελές σπα και ένα βραβευμένο εστιατόριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ