ΚΟΣΜΟΣ

Μπαχτσελί: Η Ελλάδα προστατεύει γκιουλενιστές και «παίζει» με τα όρια της Τουρκίας

Μπαχτσελί: Η Ελλάδα προστατεύει γκιουλενιστές και «παίζει» με τα όρια της Τουρκίας
REUTERS/Umit Bektas/File Photo

Με μια σειρά εμπρηστικών δηλώσεων και απειλών, ο ηγέτης των εθνικιστών στην Τουρκία, Ντεβλέτ Μπαχτσελί έκανε λόγο για «άτιμη προδοσία» και για εχθρότητα της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία. 

Υποστήριξε μάλιστα ότι η Ελλάδα μαζί με την οργάνωση του Γκιουλέν έχουν σχέδιο να εισβάλλουν στην Τουρκία και στα νησιά του Αιγαίου.

«Αυτό δεν είναι μία άτιμη προδοσία; Αυτό δεν μετράει ως έχθρα απέναντί μας; Ποια δημοκρατία; Ποια ανθρώπινα δικαιώματα; Η Ελλάδα που προστατεύει γκιουλενιστές “παίζει” με τα όρια της Τουρκίας. Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι οι γκιουλενιστές και η Ελλάδα σχεδιάζουν να εισβάλλουν στην Τουρκία. Στα δικά μας μάτια είναι το ίδιο. Το να υποθάλπει και να υποστηρίζει τρομοκράτες, καταστρέφει τις ανθρώπινες αξίες, υποβαθμίζει τους κανόνες καλής γειτονίας», δήλωσε ο εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές της 24ης Ιουνίου.

Συνεχίζοντας τις απειλές, έστειλε μήνυμα στην Ελλάδα ότι δεν πρόκειται να γλιτώσει. «Η Ελλάδα που επιχειρεί να εισβάλλει στα νησιά του Αιγαίου, δεν πρέπει να παίζει με τα όρια της Τουρκίας περισσότερο. H Ελλάδα δεν πρόκειται να γλιτώσει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ