ΚΟΣΜΟΣ

«Κρυφά μηνύματα» στις μετεωρολογικές προβλέψεις στην Αυστραλία

«Κρυφά μηνύματα» στις μετεωρολογικές προβλέψεις στην Αυστραλία
CNN/ Google Earth

Μια πρωτότυπη ιδέα σκέφτηκε το προσωπικό της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Αυστραλίας, στην προσπάθειά τους να διεκδικήσουν αύξηση στους μισθούς τους

Ποια ήταν αυτή; Έβαζαν κρυφά μηνύματα και hashtags στις προβλέψεις τους για τον καιρό και στις αναρτήσεις τους στα social media και τα διάφορα επίσημα κανάλια της υπηρεσίας.

Στα κρυφά μηνύματα περιλαμβάνονταν hashtags όπως "#BOMonSTRIKE," "#5yearpayfreeze" και #SupportUs, καθώς και σύνδεσμοι στις συνδικαλιστικές τους θέσεις.

Τα μηνύματα αυτά προσέλκυσαν την προσοχή του κοινού, το οποίο ανταποκρίθηκε θετικά στη φαντασία των υπαλλήλων, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που τους μιμήθηκαν σε ένδειξη συμπαράστασης.

Το προσωπικό της υπηρεσίας βρίσκεται εν μέσω μιας διαμάχης για τη μισθοδοσία, καθώς η συμφωνία που καλύπτει τους υπαλλήλους έληξε τον Ιούνιο του 2014.

Όπως λένε, έχουν υποστεί πάγωμα μισθών τα τελευταία πέντε χρόνια, επειδή αρνούνται να θυσιάσουν τις συνθήκες εργασίας τους.

Ως απάντηση, η διοίκηση της υπηρεσίας επέβαλε νέους ελέγχους πριν από την ανάρτηση οποιασδήποτε μετεωρολογικής πρόβλεψης στα social media, κίνηση που η ένωση χαρακτηρίζει ως υπερβολική.

Here's why secret messages appeared on Australia's weather forecasts

By Gianluca Mezzofiore, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ