ΚΟΣΜΟΣ

Τα διεθνή ΜΜΕ για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου

Τα διεθνή ΜΜΕ για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου
EUROKINISSI/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Την είδηση του θανάτου του Παύλου Γιαννακόπουλου μετέδωσαν τα μεγαλύτερα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press αναφέρει ότι ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν Έλληνας επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, την οποία οδήγησε σε επιτυχίες σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Για περισσότερα από 25 χρόνια, διέθεσε τεράστια χρηματικά ποσά για να δημιουργήσει μια ισχυρή ευρωπαϊκή ταυτότητα για την ομάδα. Απέκτησε πολλά μεγάλα ξένα ονόματα, όπως οι βετεράνοι σούπερ-σταρ του NBA, Ντόμινικ Ουίλκινς και Μπάιρον Σκοτ» αναφέρει μεταξύ άλλων.

daily mail

Την είδηση μεταδίδει, επίσης, η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, καθώς και πολλές ομογενειακές των Ηνωμένων Πολιτειών. Μεταξύ αυτών, η National Herald επισημαίνει ότι ήταν ιδρυτής της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ.

herald

Στον αθλητικό Τύπο, εκτός του nba.com, η ισπανική Mundo Deportivo αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ήταν η ψυχή του Παναθηναϊκού για ένα τέταρτο του αιώνα».

mundo deportivo

Η ηλεκτρονική έκδοση της επίσης ισπανικής αθλητικής εφημερίδας AS, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το 2015 το στάδιο «Απόστολος Νικολαΐδης» μετονομάστηκε σε «Παύλος Γιαννακόπουλος» προς τιμήν του. «Πένθος στον Παναθηναϊκό, η ελληνική ομάδα χάνει έναν από τους άνδρες που την βοήθησαν να γίνει τόσο μεγάλη στην Ευρώπη» επισημαίνει το ιταλικό basketinside.com του ομίλου της Gazzetta dello Sport.

inbasket

Τέλος, την είδηση μεταδίδουν και τουρκικά μέσα ενημέρωσης, όπως το basketball.com.tr.

basketballtr