ΚΟΣΜΟΣ

«Μικρή μάρτυρας»: Λύθηκε η μυστηριώδης υπόθεση δολοφονίας μετά από 31 χρόνια

«Μικρή μάρτυρας»: Λύθηκε η μυστηριώδης υπόθεση δολοφονίας μετά από 31 χρόνια

Ένα έγκλημα που παρέμενε άλυτο για περισσότερα από 30 χρόνια κατάφεραν να εξιχνιάσουν οι Αρχές της Γαλλίας.

Πριν από 31 χρόνια είχε βρεθεί η σορός ενός κοριτσιού σε δρόμο της κεντρικής Γαλλίας. Η υπόθεση παρέμενε άλυτη μέχρι και σήμερα, όταν η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των γονέων του παιδιού.

Το «κλειδί» της υπόθεσης βρέθηκε όταν συνελήφθη ο αδελφός του θύματος και το DNA του συνδέθηκε με την σορό της άγνωστης ανήλικης.

Οι γονείς της μικρής θα βρεθούν ενώπιον των δικαστικών Αρχών την Τρίτη και είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες δολοφονίας. Η ταυτότητά τους δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, όμως, πιστεύεται ότι είναι γύρω στα 60.

«Μικρή μάρτυρας»

Η σορός του παιδιού, όπως αναφέρει το BBC, εντοπίστηκε σε αυτοκινητόδρομο κοντά στη πόλη Μπλουά τον Αύγουστο του 1987. Η αστυνομία δεν μπόρεσε να την αναγνωρίσει, ενώ θεωρείται πως ήταν μεταξύ τριών και πέντε ετών όταν πέθανε.

Τα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης κάνουν λόγο για χρόνια κακοποίηση, όπως μαρτυρούσαν και τα σημάδια στο κορμί του παιδιού, που, μεταξύ άλλων, είχε καεί από σίδερο. Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες μέλη της ανήλικης είχαν ακρωτηριαστεί.

Η αστυνομία της είχε δώσει το ψευδώνυμο «μικρή μάρτυρας» και κηδεύτηκε σε άγνωστο σημείο.

Η υπόθεση είχε γίνει «πονοκέφαλος» των Αρχών για πολλές δεκαετίες. Ο φάκελος άνοιξε και πάλι το 2012 όταν η αστυνομία εξέδωσε μία αφίσα με φωτογραφία του προσώπου της, ζητώντας πληροφορίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ