ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Οι πρώτες εικόνες από την μεγάλη επιχείρηση διάσωσης

Ταϊλάνδη: Οι πρώτες εικόνες από την μεγάλη επιχείρηση διάσωσης
FACEBOOK/ANYAWUT PHO-AMPAI/via REUTERS

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί την εξέλιξη της επιχείρησης διάσωσης των 12 παιδιών και του προπονητή τους ολόκληρος ο πλανήτης, με τις πρώτες εικόνες από σπήλαιο της Ταϊλάνδης να δείχνουν την προετοιμασία των δυτών πριν ξεκινήσουν την τιτάνια προσπάθειά τους. 

«Σήμερα είναι η μεγάλη ημέρα… Τα αγόρια είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν όλες τις προκλήσεις», δήλωσε ο Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν, ο επικεφαλής της ομάδας που διαχειρίζεται την κρίση, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Ο πρώτος αναμένεται να βγει γύρω στις 21:00» (17:00 ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε ο αξιωματούχος αυτός, ο οποίος είναι επίσης ο κυβερνήτης της επαρχίας Τσιάνγκ Ράι, ανακοινώνοντας ότι στις 10 π.μ. (06:00 ώρα Ελλάδας) αναχώρησαν για να φθάσουν στα παιδιά «δεκατρείς ειδικοί παγκοσμίου επιπέδου που ήλθαν από χώρες που διαθέτουν εμπειρογνωμοσύνη» στη σπηλαιολογία και πέντε μέλη της επίλεκτης μονάδας SEAL του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης.

Ο Ναρονγκσάκ διευκρίνισε πάντως ότι «δεν υπάρχει χρονικό όριο» και ότι η επιχείρηση διάσωσης μπορεί να πάρει μέρες ή να και σταματήσει ανά πάσα στιγμή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ