ΚΟΣΜΟΣ

«Πονοκέφαλος» για την Amazon η απεργία εργαζομένων στη Γερμανία

«Πονοκέφαλος» για την Amazon η απεργία εργαζομένων στη Γερμανία
REUTERS/Toby Melville

Χιλιάδες εργαζόμενοι της Amazon θα προχωρήσουν σε απεργία της Τρίτη στη Γερμανία και θα ζητήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας, ακολουθώντας το παράδειγμα των συναδέλφων τους σε Ισπανία και Πολωνία.

Η Verdi, το σωματείο εργαζομένων που διοργανώνει την απεργία, αναφέρει πως αίτημα των εργαζομένων της μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου είναι η αλλαγή στις συμβάσεις για υγιείς συνθήκες εργασίας.

«Τo μήνυμα είναι σαφές, ενώ ο κολοσσός πλουτίζει, παράλληλα εξοικονομεί χρήματα για την υγεία των εργαζομένων του», δήλωσε η Stefanie Nutzenberger, στέλεχος της Verdi.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν εργαζόμενοι από έξι εγκαταστάσεις της Amazon στη Γερμανία την ώρα που οι εργαζόμενοι στην Ισπανία βρίσκονται σε τριήμερη απεργία. Αντίστοιχη κινητοποίηση θα γίνει και στην Πολωνία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η Amazon με τη σειρά της δήλωσε πως αναμένει ότι μικρός αριθμός από τους συνολικά 12.000 εργαζομένους της, στη Γερμανία, θα συμμετάσχει στην απεργία και ότι δεν θα υπάρξει αντίκτυπος στις παραδόσεις για την Prime Day, την «Black Friday» του Ιουλίου όπως αποκαλείται, που ξεκινάει.

«Πιστεύουμε ότι οι θέσεις εργασίας στο Amazon Fulfillment Center είναι άριστες και πρόκειται για ένα μέρος όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να μάθουν πράγματα και να εξελιχτούν», ανέφερε η εταιρεία σε επικοινωνία με το Reuters.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ