ΚΟΣΜΟΣ

Σε... μπελάδες ο Κιλιτσντάρογλου λόγω ενός σατιρικού σκίτσου

Σε... μπελάδες ο Κιλιτσντάρογλου λόγω ενός σατιρικού σκίτσου
REUTERS/Umit Bektas

Ένα tweet έχει βάλει τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής από την κυβέρνηση της Τουρκίας. Μάλιστα έχει εξαγγελθεί εισαγγελική έρευνα κατά του επικεφαλής της τουρκικής αντιπολίτευσης. 

Ο Κιλιτσντάρογλου ανήρτησε ένα σατιρικό σκίτσο στον προσωπικό λογαριασμό το οποίο απεικονίζει τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως καμηλοπάρδαλη.

Το εν λόγω σκίτσο μετρά ήδη 13 χρόνια ζωής, καθώς είχε αρχικά δημοσιευθεί από ένα σατιρικό περιοδικό το 2005, γεγονός που είχε ωθήσει τον τότε πρωθυπουργό Ερντογάν να καταθέσει αγωγή για δυσφήμηση. Ωστόσο δικαστήριο της Άγκυρας είχε απορρίψει την υπόθεση, επικαλούμενο την ελευθερία του λόγου.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, έχει ήδη διαταχθεί εισαγγελική έρευνα από τις τουρκικές Αρχές σε βάρος του ηγέτη των Κεμαλιστών, γεγονός που δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε άρση της ασυλίας του από το Γενικό Εισαγγελέα της Τουρκίας.

Παρά τις εξελίξεις ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Τουρκίας δεν έκατσε με τα χέρια σταυρωμένα κι απάντησε μέσω Twitter στον Ερντογάν, γράφοντας σε αιχμηρό τόνο: «Θα ανεχθείς την κριτική και το χιούμορ! Δεν μπορείς να το αποφύγεις, στέλνοντάς με στην φυλακή».



ΔΗΜΟΦΙΛΗ