ΚΟΣΜΟΣ

Το Λονδίνο διαψεύδει την ταυτοποίηση των δραστών στην υπόθεση Σκριπάλ

Το Λονδίνο διαψεύδει την ταυτοποίηση των δραστών στην υπόθεση Σκριπάλ

Ο υπουργός Ασφάλειας της Βρετανίας απέρριψε σήμερα τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τους υπόπτους για τη δηλητηρίαση με τον νευροτοξικό παράγοντα Novitchok του πρώην διπλού Ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια στο Σάλσμπερι της Αγγλίας, και πρόκειται για Ρώσους, χαρακτηρίζοντάς τες «άγρια σπέκουλα».

«Νομίζω πως η ιστορία αυτή ανήκει στην κατηγορία της παραπληροφόρησης και της άγριας σπέκουλας», έγραψε ο Μπεν Ουάλας στο Twitter, σχολιάζοντας την αναφορά του πρακτορείου ειδήσεων Press Association.

Η επίθεση κατά των Σκριπάλ τον Μάρτιο προκάλεσε έντονη διαμάχη μεταξύ Βρετανίας και Ρωσίας, με το Λονδίνο να κατηγορεί ευθέως της Μόσχα ότι κρύβεται πίσω από το περιστατικό.

Οι Βρετανοί θεωρούν πως στην υπόθεση αναμειγνύονται αρκετοί Ρώσοι πολίτες και ερευνούν για την ύπαρξη ακόμη ενός υπόπτου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι ερευνητές φέρεται να συνέκριναν τα βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στην περιοχή της επίθεσης με αρχεία από όλους όσους μπήκαν στη χώρα την ίδια περίοδο.

Το τελευταίο διάστημα η αντιτρομοκρατική της Μεγάλης Βρετανίας ερευνά και τον θάνατο μίας γυναίκας, η οποία μολύνθηκε – μαζί με τον σύντροφό της, που νοσηλεύεται – από τον ίδιο νευροτοξικό παράγοντα στην ίδια περιοχή με τους Σκριπάλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ