ΚΟΣΜΟΣ

Διαψεύδει ο γιος του Ερντογάν την προμήθεια πετρελαίου από τον ISIS

Διαψεύδει ο γιος του Ερντογάν την προμήθεια πετρελαίου από τον ISIS
O Μπιλάλ Ερντογάν CNN Turk

Ο γιος του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μπιλάλ, απορρίπτει τους ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι εκείνος και η οικογένεια του επωφελούνται από το λαθρεμπόριο πετρελαίου σε συνεργασία με τον ISIS.

Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας είπε πως διαθέτει αποδείξεις ότι η οικογένεια του Ερντογάν έχει συναλλαγές με τον ISIS. Η Τουρκία και επίσημα απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς αλλά και ο γιoς του Ερντογάν, Μπιλάλ, τους διέψευσε με την σειρά του.

"Χτίζουμε γραφεία στην Κωνσταντινούπολη...Δεν κάνουμε δουλειές στη Μεσόγειο, τη Συρία ή το Ιράκ," δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera,μιλώντας για την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

ISIS είναι εχθρός της χώρας μου. Ο ISIS αποτελεί ντροπή. Δίνει αρνητική διάσταση στη θρησκεία μου. Δεν εκπροσωπεί το Ισλάμ και εγώ δεν τους θεωρώ μουσουλμάνους," είπε αναφερόμενος στο Ισλαμικό Κράτος.

Ένα από τα τέσσερα παιδιά του προέδρου Ερντογάν , ο Μπιλάλ διαθέτει ναυτιλιακή εταιρία και είναι ιδιοκτήτης αρκετών πετρελαιοφόρων τάνκερ.

Η Δαμασκός έχει κατηγορήσει την τουρκική κυβέρνηση για εμπορικές συναλλαγές με τον ISIS μέσω προμήθειας πετρελαίου από την νότια Συρία.

Τα ρωσικά μέσα χρεώνουν ευθέως στον Μπιλάλ ανάμιξη με το εμπόριο πετρελαίου από τον ISIS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ