ΚΟΣΜΟΣ

Αγώνας δρόμου για την κατάσβεση μεγάλης φωτιάς σε πενταώροφη κατοικία του Λονδίνου

Αγώνας δρόμου για την κατάσβεση μεγάλης φωτιάς σε πενταώροφη κατοικία του Λονδίνου
Matt Alis/via REUTERS

Μια τεράστια πυρκαγιά, ορατή από χιλιόμετρα μακριά, ξέσπασε σε πολυτελές κτίριο της βικτοριανής εποχής, στη συνοικία Γουέστ Χάμπστεντ του βορειοδυτικού Λονδίνου, αναγκάζοντας περίπου 50 ενοίκους των διαμερισμάτων της να σπεύσουν να βγουν από αυτά. 

Περίπου 100 πυροσβέστες με 15 οχήματα καταβάλλουν προσπάθειες για να σβήσουν τις φλόγες στο πενταόροφο κτίριο, στην Οδό Ίνγκλγουντ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το πυροσβεστικό σώμα του Λονδίνου.

Όπως γνωστοποίησε το πυροσβεστικό σώμα της βρετανικής πρωτεύουσας, η φωτιά τέθηκε πριν από λίγο υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με την υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου, δεν χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο κανένας από τους κατοίκους της πολυκατοικίας.

«Η πυρκαγιά πιστεύεται ότι άρχισε σε διαμέρισμα στον τέταρτο όροφο. Έχει εξαπλωθεί στην οροφή του κτιρίου και στα αρχικά της στάδια, ήταν ορατή από απόσταση χιλιομέτρων σε όλη την περιοχή», δήλωσε ο Κλέντον Μάρεϊ, αξιωματικός του πυροσβεστικού σώματος.

Η πυροσβεστική κλήθηκε στις 01:04, όπως διευκρίνισε η ίδια. Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν είναι γνωστά ακόμη.

Δεν έχει υπάρξει καμιά πληροφορία για θύματα.

Το περασμένο καλοκαίρι, μια καταστροφική πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ, στο δυτικό Λονδίνο, στοίχισε τη ζωή σε 72 ανθρώπους που παγιδεύτηκαν στα διαμερίσματά τους, καθώς τα εύφλεκτα υλικά που είχαν χρησιμοποιηθεί για την επικάλυψη του κτιρίου συνέβαλαν οι φλόγες να εξαπλωθούν με μεγάλη ταχύτητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ