ΚΟΣΜΟΣ

Ιβάνκα Τραμπ: Ο χωρισμός οικογενειών μεταναστών είναι από τις χειρότερες στιγμές μου

Ιβάνκα Τραμπ: Ο χωρισμός οικογενειών μεταναστών είναι από τις χειρότερες στιγμές μου
REUTERS / CARLOS BARRIA

Η κόρη του προέδρου των ΗΠΑ και σύμβουλός του στον Λευκό Οίκο Ιβάνκα Τραμπ διαχώρισε σήμερα τη θέση της από τον πατέρα της, χαρακτηρίζοντας το μέτρο του χωρισμού οικογενειών παράτυπων μεταναστών ως «μία από τις χειρότερες στιγμές» που έχει βιώσει κατά τη διάρκεια της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ.

«Έχω μια πολύ ξεκάθαρη άποψη σε αυτό το θέμα και είμαι εντελώς αντίθετη στην πολιτική του διαχωρισμού των οικογενειών και του χωρισμού των παιδιών από τους γονείς» είπε η Ιβάνκα Τραμπ, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας της σε συνέδριο στην Ουάσινγκτον.

«Ήταν μία από τις χειρότερες στιγμές και για εμένα, επίσης» από την αρχή της διακυβέρνησης Τραμπ τον Ιανουάριο του 2017, συμπλήρωσε η 36χρονη απαντώντας σε ερώτηση του αρχισυντάκτη του πολιτικού ιστότοπου Axios Μάικ Άλεν, ο οποίος επισήμανε ότι αρκετοί συνάδελφοί της στον Λευκό Οίκο έχουν αναφερθεί στο εν λόγω μέτρο ως μία από τις δυσκολότερες στιγμές τους.

«Η μετανάστευση είναι ένα εξαιρετικά περίπλοκο θέμα, η παράτυπη μετανάστευση είναι εξαιρετικά περίπλοκη» συμπλήρωσε η Ιβάνκα Τραμπ.

«Είμαι κόρη μιας μετανάστριας», υπογράμμισε αναφερόμενη στη μητέρα της Ιβάνα, που μεγάλωσε στην πρώην Τσεχοσλοβακία.

«Όμως ζούμε σε ένα κράτος δικαίου (…) και επομένως πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα ώστε να μην ενθαρρύνουμε συμπεριφορές που εκθέτουν τα παιδιά στον κίνδυνο να πέσουν θύματα διακινητών ή να εισέρχονται στη χώρα με διακινητές ή να κάνουν ένα εξαιρετικά δύσκολο ταξίδι μόνα τους».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, από τις αρχές Μαΐου έως τα τέλη Ιουνίου, περισσότερα από 2.500 παιδιά χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους που διέσχισαν παράνομα τα σύνορα.

Μπροστά στη θύελλα των αντιδράσεων, ο Ντόναλντ Τραμπ υπαναχώρησε από την πολιτική αυτή στα τέλη Ιουνίου. Όμως, έκτοτε, οι αρχές αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες κατά τη διαδικασία επανένωσης των οικογενειών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ