ΚΟΣΜΟΣ

Τυφώνας κατευθύνεται στη Χαβάη, όπου «βρυχάται» ακόμη το ηφαίστειο Κιλαουέα

Τυφώνας κατευθύνεται στη Χαβάη, όπου «βρυχάται» ακόμη το ηφαίστειο Κιλαουέα
ΕΡΑ

Αντιμέτωπο με μια νέα «απειλή» βρίσκεται το Μεγάλο Νησί της Χαβάης, που εδώ και τρεις μήνες δοκιμάζεται από την εκρηκτική δραστηριότητα του ηφαιστείου Κιλαουέα που εκτοξεύει λάβα και πυκνούς καπνούς.

Η νέα απειλή ακούει στο όνομα Hector και πρόκειται για έναν τυφώνα που κατευθύνεται σε αυτή την κατεύθυνση. Ο τυφώνας βρισκόταν στην κατηγορία 3 το πρωί της Κυριακής, καθώς κατευθύνεται προς το νησιωτικό σύμπλεγμα της Χαβάης, και η περιοχή τέθηκε σε ετοιμότητα καθώς ο Hector κινείται προς τον κεντρικό Ειρηνικό με ταχύτητες ανέμων που φθάνουν τα 125 μίλια ανά ώρα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ, ο Hector εκτιμάται ότι θα είναι ιδιαίτερα ισχυρός καθώς θα εισέρχεται στον Κεντρικό Ειρηνικό.

Προς το παρόν βρίσκεται 2.190 χιλιόμετρα μακριά από τη Χαβάη, όπου αναμένεται να φτάσει τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο του CNN Haley Brink, είναι πολύ νωρίς να πούμε αν ο τυφώνας θα συναντηθεί με το ηφαίστειο Κιλαουέα, αλλά και για το τι θα προκαλέσει στο πέρασμά του.

Οι τοπικές αρχές πάντως συνέστησαν στους κατοίκους να προετοιμαστούν για την καταιγίδα και να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.

Hurricane Hector is headed toward Hawaii, where a volcano is erupting, By Faith Karimi, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ