ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: 36χρονος ήρωας «θυσιάστηκε» για να σώσει 13 ανθρώπους σε ναυάγιο

Νιγηρία: 36χρονος ήρωας «θυσιάστηκε» για να σώσει 13 ανθρώπους σε ναυάγιο
CNNi

Ο 36χρονος Joseph Blankson κατάφερε να σώσει  13 ανθρώπους μόνος του και λίγα λεπτά μετά, πνίγηκε...

Ο Νιγηριανός ήρωας ήταν πάντα ένας ικανότατος κολυμβητής και βρισκόταν σε μία βάρκα όταν αυτή ανετράπη. Δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή και πήδηξε άμεσα στο νερό για να σώσει όσους είχαν πέσει. Κατάφερε να βγάλει έξω από το ποτάμι 13 ανθρώπους. Ο πατέρας δύο παιδιών, έσωσε έναν - έναν τους επιβαίνοντες και δυστυχώς, ο ίδιος δεν άντεξε και εκεί που προσπαθούσε να σώσει τον 14ο άνθρωπο, πνίγηκε στο ναυάγιο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ρίβερς επιβεβαίωσε στο CNNi πως το ατύχημα προκλήθηκε όταν το επιβατηγό σκάφος που μετέφερε 24 ανθρώπους συνολικά, έπεσε πάνω σε ένα αντικείμενο. Συμπλήρωσε, πως ο Blankson ήταν ο μόνος νεκρός

Η σύζυγός του, Mercy, αναφέρει: «Ήταν ένας στοργικός άντρας και ένας πολύ καλός πατέρας για τα παιδιά μας. Πάντα έβαζε τους άλλους πάνω από τον εαυτό του. Ήταν ανιδιοτελής».

Η γυναίκα δήλωσε επίσης πως ο άντρας της είχε πάει στο χωριό του και επιβιβάστηκε στη βάρκα μαζί με τις αδερφές του, οι οποίες επιβίωσαν.

«Ήμουν σπίτι και περίμενα να γυρίσει από τη δουλειά, επειδή τα Σάββατα εργάζεται κανονικά. Μετά τη δουλειά του, πήγε στο χωριό και όταν κάποια στιγμή τον πήρα τηλέφωνο, ήταν κλειστό».

180806151425 02 nigerian man die saving boat accident victims exlarge 169


Πηγή: CNNi

Η οικογένεια που έμεινε πίσω

Μία βδομάδα μετά τον τραγικό θάνατο του Joseph, τα παιδιά του τον ψάχνουν, σύμφωνα με τα λόγια της συζύγου του.

«Ο γιος μου με ρωτάει συνέχεια για τον πατέρα του. Όποτε μιλάω στο τηλέφωνο έρχεται και μου λέει “Μαμά μήπως είναι ο μπαμπάς; Μανούλα, μπορώ να δω τον μπαμπά μου;”. Συνήθως όταν το Blankson ταξιδεύει, μιλάμε με βιντεοκλήσεις. Το περασμένο Σάββατο, ο γιος μου δεν ένιωθε τόσο καλά και η κόρη μου έκλαιγε επειδή είχε καταλάβει πως κάτι είχε συμβεί».

Η Mercy έχει μείνει μόνη της με τον τετράχρονο γιο της και την επτά μηνών κόρη της και ανέφερε στο CNNi πως δεν θα είναι εύκολο καθώς η ίδια είναι άνεργη και κύρια πηγή εσόδων για την οικογένεια ήταν ο σύζυγός της. Παρόλα αυτά ελπίζει να τη βοηθήσει η πολιτεία του Ρίβερς, ενώ τόνισε ότι εκπρόσωποί της την έχουν ήδη επισκεφθεί.

Ο Joseph Blankson θα μείνει στην ιστορία ως ήρωας: «Ο Blankson έδειξε στον κόσμο πως υπάρχουν ήρωες εκεί έξω. Σκέφτηκε πως ήταν καλύτερα να σώσει 13 ζωές απ’ ό,τι να σωνόταν ο ίδιος» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ένας χρήστης του Facebook.

Nigerian man dies after rescuing 13 people in boat accident

By Damilola Odufuwa, for CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ