ΚΟΣΜΟΣ

Ακυρώθηκε η διανυκτέρευση στο Σινικό Τείχος

Ακυρώθηκε η διανυκτέρευση στο Σινικό Τείχος
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Απογοήτευση προκαλεί σε όσους επιθυμούσαν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό που έδινε τη δυνατότητα διανυκτέρευσής σε ένα από τα Επτά Θαύματα του Κόσμου, το Σινικό Τείχος πως η διανυκτέρευση ακυρώνεται.

Η στήλη είχε παρουσιάσει την πρωτοβουλία του Airbnb China να δώσει τη δυνατότητα σε τέσσερις τυχερούς, που θα απαντούσαν στην ερώτηση για ποιον λόγο πιστεύουν ότι «τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να σπάσουμε τα πολιτισμικά φράγματα και πώς θα οικοδομούσατε καινούργιες σχέσεις και συνδέσμους ανάμεσα στις διάφορες κουλτούρες», να διανυκτερεύσουν στο Σινικό Τείχος. Η διανυκτέρευση περιλάμβανε σειρά δραστηριοτήτων που όλες είχαν να κάνουν με γνωριμία με τον κινεζικό πολιτισμό.

Ωστόσο, την περασμένη Δευτέρα, ανακοίνωση αποκάλυψε ότι η υπηρεσία του κινεζικού υπουργείου Πολιτισμού η οποία είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση του τμήματος του Τείχους στο Μπανταλίνγκ (εκεί όπου το AirBnb China σχεδίαζε τη διανυκτέρευση) δεν είχε λάβει σχετικό αίτημα ούτε είχε εγκρίνει το event της εκεί παραμονής.

Αναφερόταν, επίσης, στην ανακοίνωση ότι για λόγους διατήρησης του ιστορικού μνημείου δεν είναι εφικτή η υλοποίηση ενός τέτοιου event. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωση δεν γίνεται καμία αναφορά στο AirBnb China.

Μία μέρα αργότερα, στις 7 Αυγούστου, το AirBnb China δημοσιοποιεί επίσημη ακύρωση: «Ήμασταν ενθουσιασμένοι να προωθήσουμε το Σινικό Τείχος και την κινεζική πολιτιστική κληρονομιά με τη βραδιά μας στο Τείχος και, παρότι υπήρχε συμφωνία που αποτέλεσε τη βάση της γνωστοποίησης αυτού του event, σεβόμαστε βαθιά τη γνώμη που διατυπώθηκε και λάβαμε. Πήραμε την απόφαση να μην προχωρήσουμε με αυτό το event».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ