Καλυμμένο με σκαλωσιές για περίπου 40 χρόνια το Παλάτι της Δικαιοσύνης των  Βρυξελλών θα υποβληθεί επιτέλους σε ανακαίνιση συνολικού κόστους 100 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στα επόμενα 12 χρόνια.

Διαβάστε επίσης

Η κατασκευή ενός από τα εμβληματικά κτήρια της βελγικής πρωτεύουσας, του νεοκλασσικού αυτού μεγάρου, το οποίο κοσμούν ένα άγαλμα του Ρωμαίου πολιτικού Κικέρωνα και ένας θόλος ύψους 104 μέτρων, ολοκληρώθηκε το 1883.

Η έκτασή του είναι 26.000 τμ και το κτήριο ανακατασκευάστηκε αφού κάηκε ολοσχερώς από τους Ναζί το 1944. Το σύστημα θέρμανσης και ηλεκτροδότησής του θα αναβαθμιστεί ενώ θα αποκατασταθούν οι τοίχοι του και η πλακόστρωσή του.

Επιπλέον, ένα νέο σύστημα ασφαλείας θα εγκατασταθεί στην κεντρική είσοδο του κτηρίου.

Το νεοκλασσικό κτήριο θα παραμείνει λειτουργικό στη διάρκεια των εργασιών και οι μεταλλικές μπάρες αναμένεται να απομακρυνθούν από το δικαστήριο μέχρι το 2022.

«Η ανακαίνιση χρειάζεται πολύ χρόνο. Είναι ένα μεγάλο κτήριο», δήλωσε ο Γιόχαν Βάντερμπορχτ, ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας που έχει αναλάβει τις εργασίες.

Ο ίδιος εξήγησε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί έως το 2030 λόγω του προστατευόμενου καθεστώτος του κτηρίου. Πριν από την έναρξη των εργασιών, η υπηρεσία θα χρειαστεί να υποβάλει σχέδια προς έγκριση στην επιτροπή μνημείων των Βρυξελλών.


Διαβάστε επίσης

«Κίτρινα γιλέκα» στις Βρυξέλλες: Συλλήψεις 70 ατόμων σε διαδήλωση

Βρυξέλλες: Πρόταση Βίτσα για μεταβατικό μηχανισμό αλληλεγγύης για το μεταναστευτικό

Les Echos: Οι Βρυξέλλες προτείνουν αλλαγή μεθόδου στο μεταναστευτικό

Χιλιάδες διαδηλωτές στις Βρυξέλλες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής