Ένας, καλά κρυμμένος κάτω από τόνους πάγου, «θησαυρός» αποκαλύφθηκε στην Ελβετία λόγω… καύσωνα!

Διαβάστε επίσης

Τον χειμώνα του 1946, ένα στρατιωτικό μεταγωγικό του αμερικανικού στρατού εκτελούσε πτήση από την Αυστρία στην Ιταλία, όταν έπεσε σε ισχυρή χιονοθύελλα και συνετρίβη στον παγετώνα Gauli, στις ελβετικές Άλπεις.

Ως εκ θαύματος, οι 12 επιβάτες του αμερικανικού αεροσκάφους επέζησαν, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από Ελβετούς στρατιώτες πέντε ημέρες μετά. Ωστόσο, το C-53 Skytrooper δεν βρέθηκε και σταδιακά καλύφθηκε εντελώς από στρώματα χιονιού και πάγου.

Ωστόσο, ο ασυνήθιστα θερμός χειμώνας που προηγήθηκε στάθηκε αφορμή για τη σπουδαία αυτή ανακάλυψη.

Το λιώσιμο τού πάγου αποκάλυψε την διαλυμένη άτρακτο του στρατιωτικού αεροσκάφους καθώς και λογής αντικείμενα, όπως κουτάκια αναψυκτικού, κρεμάστρες και κουτάλια. 
Ιδιοκτήτης τοπικού καταφυγίου που είναι επιφορτισμένος με την παρακολούθηση του σημείου για την αποφυγή τυχόν λεηλασιών, περιέγραψε το «κουφάρι» του αεροσκάφους ως ένα «υπέροχο θρύλο» που αποτελεί πλέον ατραξιόν της περιοχής.

Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 35 βαθμούς κελσίου τις τελευταίες εβδομάδες, καθιστώντας το συγκεκριμένο καλοκαίρι ένα από τα πιο θερμά και ξηρά στην Ελβετία, από τότε που ξεκίνησαν να κρατούνται τα αντίστοιχα μετεωρολογικά αρχεία, το 1864.

 

 


Διαβάστε επίσης

Swissleaks: Απόρριψη νέου αιτήματος έκδοσης στην Ελβετία για τον Φαλσιανί

Καλλιμάρμαρο: η Αθήνα λέει όχι στην κλιματική αλλαγή και διεκδικεί βραβείο Γκίνες

Παγκόσμια σύνοδος κορυφής για το κλίμα: Κρίσιμα τα επόμενα δύο χρόνια για την κλιματική αλλαγή

Παυλόπουλος: Έφθασε η ώρα των αποφάσεων της Ε.Ε. για την σωτηρία του πλανήτη