ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Απαιτείται η αποφασιστικότητα των Τούρκων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιθέσεων

Ερντογάν: Απαιτείται η αποφασιστικότητα των Τούρκων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιθέσεων
REUTERS/Umit Bektas/File Photo

Για «επιθέσεις κατά της τουρκικής οικονομίας» μίλησε για άλλη μια φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υπογράμμισε πως για την αντιμετώπιση της κρίσης απαιτείται η «αποφασιστικότητα» όλων των Τούρκων πολιτών.

«Καθώς σήμερα αντιμετωπίζουμε τις επιθέσεις κατά της τουρκικής οικονομίας, η μεγαλύτερη δικλείδα ασφαλείας είναι η δέσμευση και η αποφασιστικότητα του λαού μας να κρατήσουν στα χέρια τους την ελευθερία, το έθνος και το μέλλον τους» τόνισε ο Ερντογάν, σε ανακοίνωσή του με αφορμή την επέτειο της Μάχης του Μαντζικέρτ, το 1071, και για την Ημέρα της Νίκης.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι κανένας «δεν θα σταματήσει την Τουρκία από το να φτάσει τους στόχους για το 2023, 2053 και το 2071».

Η τουρκική λίρα έχει υποχωρήσει κατά 40% σε σχέση με το δολάριο από τις αρχές του έτους καθώς αφενός οι επενδυτές ανησυχούν για τη νομισματική πολιτική που ακολουθεί ο Ερντογάν και αφετέρου η εντεινόμενη κρίση στις σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον ασκεί πιέσεις στο νόμισμα.

Ο Ερντογάν έχει κατ' επανάληψη καλέσει τους Τούρκους να μετατρέψουν σε λίρες τον χρυσό και τα δολάρια που έχουν στην κατοχή τους για να στηρίξουν την οικονομία της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ