Ερντογάν: Απαιτείται η αποφασιστικότητα των Τούρκων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιθέσεων
Πηγή: REUTERS/Umit Bektas/File Photo

Για «επιθέσεις κατά της τουρκικής οικονομίας» μίλησε για άλλη μια φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υπογράμμισε πως για την αντιμετώπιση της κρίσης απαιτείται η «αποφασιστικότητα» όλων των Τούρκων πολιτών.

«Καθώς σήμερα αντιμετωπίζουμε τις επιθέσεις κατά της τουρκικής οικονομίας, η μεγαλύτερη δικλείδα ασφαλείας είναι η δέσμευση και η αποφασιστικότητα του λαού μας να κρατήσουν στα χέρια τους την ελευθερία, το έθνος και το μέλλον τους» τόνισε ο Ερντογάν, σε ανακοίνωσή του με αφορμή την επέτειο της Μάχης του Μαντζικέρτ, το 1071, και για την Ημέρα της Νίκης.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι κανένας «δεν θα σταματήσει την Τουρκία από το να φτάσει τους στόχους για το 2023, 2053 και το 2071».

Η τουρκική λίρα έχει υποχωρήσει κατά 40% σε σχέση με το δολάριο από τις αρχές του έτους καθώς αφενός οι επενδυτές ανησυχούν για τη νομισματική πολιτική που ακολουθεί ο Ερντογάν και αφετέρου η εντεινόμενη κρίση στις σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον ασκεί πιέσεις στο νόμισμα.

Ο Ερντογάν έχει κατ' επανάληψη καλέσει τους Τούρκους να μετατρέψουν σε λίρες τον χρυσό και τα δολάρια που έχουν στην κατοχή τους για να στηρίξουν την οικονομία της χώρας.

 

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!